Seda Erciş

Seda Erciş

İşi çözdük

İşi çözdük

Torku Konyaspor galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Ligin 19. haftasında Kayserispor’u konuk eden yeşil-beyazlılar, penaltıdan bulduğu gol ile maçı 1-0 kazandı ve hedeflerine doğru adım adım ilerlemeye devam etti.  

Son haftalarda oldukça formda olan Konyaspor, mücadeleye sürpriz bir şekilde kötü başladı. İdeal bir 11 ile sahaya çıkan temsilcimiz, pas yapmakta ve hücuma çıkmakta bir hayli zorlandı. Aslında ilk yarıda kontrol tamamen Kayserispor’un elindeydi diyebiliriz. Nedeni ise bana göre orta saha ve kanatların etkisiz kalmasıydı. Meha ile Traore vasatın altında bir performans sergiledi. Sakatlıktan dönen Meha, hala etkisinden kurtulamamış olsa gerek. Konyaspor için çok önemli bir oyuncu ve umarım en kısa sürede yeniden eski formuna kavuşur. Hal böyle olunca orta sahada Ali Çamdalı sertliğini arttırsa da arkadaşlarının eksiğini kapatmakta tek başına çok zorlandı. İlk yarıda takım istediği gibi organize olamadı fakat tehlikeli geldiği 1-2 atakta da hakem izin vermedi desek yerinde olur. Tartışmalı pozisyonların kesinlikle penaltı olduğunu söyleyebiliriz. Traore ile Ali Çamdalı’nın ceza sahası içerisindeki pozisyonları penaltıydı. Hakemleri eleştirmekten gerçekten sıkılsak da görünen hatalar ortada. Neyse ki takımın kötü oynadığı bir ilk yarıdan gol yemeden ilk devreyi bitirmek bizim adımıza iyi olan tek şeydi.

İkinci yarıda ise Konyaspor adına mücadele gücü yüksek bir futbol izledik. Karşılaşmaya daha hareketli başlayan yeşil-beyazlılar, maçtaki ağırlığını dakikalar ilerledikçe ortaya koydu. Diğer yandan da tecrübeli teknik adam, ikinci yarının başlarına erken oyuna müdahale ederek 62. dakikada Meha ve Traore’nin yerine Kibong ve Bajic’i sahaya sürdü.

Bu dakikalarda mücadele gücü arttı dedik fakat aynı zamanda maçta sertlik de arttı. Buna rağmen akıllı oynayan Konyaspor,  90. dakikada bulduğu %100 doğru penaltı kararı ile işi çözdü. Vukovic’in kullandığı penaltı ile 1-0 öne geçen yeşil-beyazlılar, galibiyete de bu gol ile elde etti. Altın gibi Konyaspor, altın gibi 3 puan kazandı ve güzel taraftarlarına güzel bir galibiyet hediye etti.

YÜKSELEN AVRUPA SESLERİ

Alınan başarılı sonuçlar ile de gittikçe artan Avrupa sesleri takımı haftalar ilerledikçe daha da heveslendiriyor. Hep adım adım diyoruz ama yine de dikkatli olmak lazım. Sonuçta futbol bu 3 hafta sonra ne olacağı belli olmuyor. Bu yüzden temkinli ve maç maç düşünerek yola devam etmek gerekiyor. Alınan galibiyetlerle de mutlaka bu hayal gerçekleşecektir. Ve şunu söylemeliyim ki tarihi bir sezon geçiren Konyaspor için yakışan elbette Avrupa olacak…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR