Uğur Özteke

Uğur Özteke

“İskele Altında Def-İ Hacet” Etmek

“İskele Altında Def-İ Hacet” Etmek

Eğitim…Eğitim…Eğitim…

İstediğimiz kadar zengin olalım. İstediğimiz kadar refah seviyemiz yükselsin. Allah’tan korkmak, kuldan utanmak için bile eğitim gerekli.

Eğitimimiz seviyemizde yükseliyor, gelişiyor. Kimse bunu inkar edemez. Ama olmazsa olmazların en başındaki eğitim de bazen hatta ısrar ve inatla öyle uygulamalar yapılıyor ki bunlar pes filan etmiyor resmen yasal işkence oluveriyor.

Hafta sonu şehir piknik yaptı ama sınavlar için binlerce ter döken öğrenciler ve onlarla birlikte yollarda olan veliler de vardı. Özellikle pazar sabahı bir büyüğümüzün uyarısı ile biz de erkenden yollara döküldük. Özellikle de Meram ve Selçuklu bölgelerinde turladık.

İlk göze çarpan sınav yapılan okulların çevresindeki otopark rezaleti idi. Resmi kurumların okulların, üniversitelerin etraflarında oto parklar yok ki buralara gelen insanlar araçlarını park edebilsin.

2-012.jpg

Çünkü bizde öyle bir sınav sistemi var ki Meram’da Gödene’de oturanı alıyor Selçuklu’ya Bosna’ya gönderiyor. Bunu bu köşemizde defalarca yaptık. Ama pazar günü aynı sistem devam ediyordu. Demek ki bir öğrenciye otomobili ile Konya gibi sözüm ona düz ve ulaşımı rahat şehirde pazar sabahı bile 55 dakika yolculuk yaptırmak birilerini zevke getiriyordu.     

Selçuklu bölgesinde öğrenciyi sınava getiren yüksek bir makamdaki bir bürokratımız ise şöyle bir mesajla halimizi özetliyordu;

“Uğur Bey 8’de evden çıktık 9’a beş kala okula ulaşabildik. Burada velilerini bekleyen biz insanlar için tuvalet imkanı yok. Çünkü okula girmek yasak, okul çeşmesinin de sularını kesik. Bahçede inşaat var.  İskele altında bir yere mi defi-i hacet yapsam bilemiyorum”

1-014.jpg

……

Bölgede mekan ve park yoğunluğu çektik wc büyük sorun. Camiler ise uzak. Günün tek güzel yanı yol kenarındaki yeşil kuşak kamelyalarda oturmanın rahatlığı var. Sabah yürüyüşü niyetine ortamın uygun peyzaj ve park düzenlenmiş olsaydı. Adem Esen’e ve Uğur İbrahim Altay başkanıma teşekkür ediyorum. Darısı Meram’da yaşayanlara ve özellikle de Meram’ın banliyö kenti Meram Gödene ve Meram’ın varoşlarına. Yol kaldırım bile görmemiş Konyalıların başına diyelim”

…..

Buradan eğitimin başındaki büyüklerimizi evet bu adres ve yer belirleme işini belki de Ankara yapıyor. Ancak inanın bize ellerinde ikametgah adresleri ve sınav yerleri ile müracaat eden insanlar var. Kimse bu insanların yerinde olmak istemez.

Lütfen biraz empati.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünyada en büyük şey kişisel mutluluğu bilmektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Oto park giriş ve çıkışlarına araç park yapmadığımız zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR