Mehmet Akif K.

Mehmet Akif K.

İslam Kalesi'ndeki Truva Atları

İslam Kalesi'ndeki Truva Atları

Arap Birliği, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik operasyonlarını kınamış. Kınayan kim? Arap Birliği mi? Peki...

2013 yılı Ramazan Ayı'nda Allah nasip etti ve Umre'ye gittim. Güzel insanlarla, güzel topraklara gitmek pahabiçilemezdi. Uçağımız İstanbul'dan havalanıp, Cidde'ye indi. Oradan Mekke'ye hareket ettik. Ardından Medine'ye...

Kutsal topraklarda birbirinden değerli insanlarla 10 gün kadar kaldım. Şüphesiz ömrümün en güzel günleriydi. İbadet ettik, kutsal mekanları ziyaret ettik. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in ayak bastığı topraklarda ibadet etmek beni heyecanlandırırken, cihan devleti Osmanlı'nın hizmet ettiği coğrafyalarda yürümek gururlandırıyordu.

Gittiğim her yerde Osmanlı'dan izler aradım durdum. Ecdadımız kutsal topraklara sahip çıkmış ve gereken hizmeti vermişti. O halde, kara trenin gürültüsü Medine'de duyulmasın diye raylara keçe döşetecek kadar ince düşünen bir devletin hizmetleri ve en önemlisi Peygamber Efendimiz'in emanetleri ne durumdaydı?

Osmanlı eserlerinin çoğu yok edilmiş ya da tahribe uğramıştı. Osmanlı imzası olan yapılar ortadan kaldırılıyor, yerlerine yeni yapılar dikiliyordu. Kimileri de bakımsızlıktan kullanılamaz duruma gelmişti. Tüm bunları yapanlar kimlerdi? 1.Dünya Savaşı'nda İngilizlerin desteğiyle ayaklanma çıkarıp, bağımsızlıklarını ilan edenler Araplar (Suud Aşireti) mıydı? 1865 yılında kurulan ve ilerde isyanı başlatacak Milliyetçi Arap örgütleri truva atımıydı? Araplar, kutsal emanetlere ve kendilerine hakettikleri değeri veren bir cihan devletini niye istemeyeceklerdi ki?

Aslında cevap vermek basit... Dünya üzerinde İslam Birliği'ni istemeyenler, Müslüman coğrafyalarına birer truva atı gibi girecek ve kaleleri içten fethedeceklerdi. Ümmet birliği oluşamayacak ve bir olamayan Müslümanlar küçük parçalara bölünerek yok edilmek istenecekti.

Kısmen başarılı da oldular. Müslüman topraklarında isyanlar çıkartıp, birlikteliklerinden kopartacak, yolda gördüğümüz siyah köpeklere "Arap" ismini taktıracak, Allah (c.c.)'ın "takvadan öte, hiçbir üstünlük yoktur" ayetini unutturup, birbirimizle ırk, mezhep kavgasına girecek, ekonomisi zayıf Müslüman topraklarında önce huzursuzluk çıkartıp sonra "barış getireceğiz" diye girecek kadar başarılı oldular.

Başladığımız yere dönersek; Arap Birliği, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik operasyonlarını kınamış. Kınayan kim? Truva atları...

Biz Peygamber efendimizin "sevin" dediği Arapları seviyoruz, Çanakkale'de sırtsırta savaştığımız Kürtleri, bize sığınan mazlum Suriyelileri, kısaca Dünya üzerinde her nerede Müslüman varsa hepsini seviyoruz. Bize kurulan tuzakların farkındayız ve artık oyuna gelmiyoruz. Biliyoruz ki Allah'ın yardımı birlikledir.

Ve şöyle bilinmelidir ki; kimse bu vatanın hakiki evlatlarını şehadetle korkutamaz! Şüphesiz, şehadet inananlar için Şeb-i Arûstur.

Allah (C.C.), çarşınıza pazar versin. Selametle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Akif K. Arşivi
SON YAZILAR