İsrail hastanelerinde Arap-Yahudi ayrımı

İsrail hastanelerinde Arap-Yahudi ayrımı
Knesset'teki Kadın Statüsünü Geliştirme ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi, bazı hastanelerin doğum servislerinde Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturmasını görüşecek

KUDÜS (AA) - İsrail meclisi Knesset'teki Kadın Statüsünü Geliştirme ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nin, bazı hastanelerin doğum servislerinde ayrımcılık yaparak Arap ve Yahudi kadınlar için farklı bölümler oluşturmasını ele alacağı bildirildi.

İsrail İbrani radyosunda yer alan habere göre, Kadın Statüsünü Geliştirme ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi bugün, bazı hastanelerin doğum servislerinde Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturulması konusunu görüşmek üzere toplanacak.

Toplantıya Sağlık Bakanlığı, Hastaneler Birliği, Doktorlar Sendikası ve çeşitli topluluklardan yetkililerin de katılacağı belirtildi.

Komite Başkanı Ayida Tuma Süleyman, "Bu konuda ırkçılık esasına göre hareket eden hastanelere yaptırımlar konusunda açık kararlar alınmalı." dedi.

İsrail konusunda uzman İmad Ebu Avde ise bu uygulamanın İsrail'deki tek bir hastaneyle sınırlı olmadığını söyledi. "Irkçılık, Filistinli vatandaşları düşman gören ve onlardan kurtulmak gerektiğini düşünen İsrail'in birçok kurumunda yaşanıyor." diyen Avde, Filistinlilere karşı tahrik, öldürme tehdidi ve saldırılarla kişisel boyutlara ulaştığına vurgu yaptı.

İsrail devlet radyosunun geçen hafta yayınladığı haberde, Yahudi kadınların veya doğum servislerinin girişimleri üzerine bazı hastanelerde Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturulduğu belirtilmişti.

Haberde, söz konusu ayrımın, Batı Kudüs'teki "Hadassah" ve "Shaare Zedek", Tel Aviv'deki "Ichilov" ve Kefar Saba'daki "Meir" isimli hastanelerde uygulandığı kaydedilmişti.

İsrail resmi verilerine göre, ülkedeki yaklaşık 8 milyonluk toplam nüfusun yüzde 20'sini Araplar oluşturuyor. İsrail'de yaşayan Araplar sık sık çeşitli alanlarda ayrımcılığa tabi tutulduklarını belirterek şikayetlerini dile getiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.