Uğur Özteke

Uğur Özteke

İSTANBUL CADDESİNDE İŞ HANLARINDAKİ SURİYELİLER…

İSTANBUL CADDESİNDE İŞ HANLARINDAKİ SURİYELİLER…

Bugün yazıma önce YERLİ rumuzu ile bizi sürekli uyaran okurumuzdan özür dileyerek başlamak istiyorum.

Bu okurumuz sürekli olarak bizden İstanbul Caddesindeki İŞ HANLARINDA Suriyeli ailelerin oturduğunu yazarak durumu iletiyordu. Öyle ki bu ailelerin artık camlara pencerelere çamaşırlarını astıklarına kadar da yazıyordu.

Bendeniz de okurumuz bu görüntülerden rahatsız olduğunu sanıyordum. Meğerse durum daha da vahim imiş, çünkü İstanbul Caddesi üzerinde ve bölgede bulunan iş hanlarında yani adı üzerinde iş hanı olarak yapılan yerlerde artık Suriyeli ailelerin ikamet ettiklerine dikkat çekilmek isteniyormuş.

Yerli rumuzlu abimizden durumu zar zor da olsa nihayet anlayabildiğimiz için özür dileriz. Ve inşallah bundan sonrası için yetkililer iş hanlarında yaşayan ailelere daha dikkat ederler, kontrol ederler diyoruz.

SULARDA SIKINTI MI VAR?

Tanıdığımız bildiğimiz bir dostumuz üşenmemiş bize döşenmiş. Evini de bildiğim için bu dostumuzun aynı zamanda okurumuzun yazdıklarına hiç dokunmadan olduğu gibi sizlerle paylaşıyor ve yetkililere havale ediyoruz.

“ŞİKAYETİM VAR ABİİİ!”

Bir derdim var dün kendi yöntemlerimle çözmeye çalıştım ama senden de destek alayım diye düşündüm. Şimdi abi aşağıda detayları var ama kısaca özetleyeyim sana;

Biz Işıklar Mahallesi Duranbey Sokak’ta oturuyoruz

O geçmiş olsuna geldiğiniz yerdeyiz abi hâlâ. Yaklaşık 7-8 aydır bu sorun var ama son 3-4 aydır iyice arttı şikayetimiz…

Su tazyiki yetersiz geliyor valla abimsin yanlış anlama ne banyo yapabiliyoruz ne makinalar adam akıllı çamaşır, bulaşık yıkayabiliyor.

Abi ben 4 katlı bir evin 4. katındayım. İlk aylarda mavi tünel projesi vs… diye aramadım ama temmuz ayında canıma tak etti artık gece 3’te aradım KOSKİ’yi

Telefondaki arkadaş o bölgelerde su yetersiz Özalkent, Bosna Real vs…. gibi yerlerde 6-7 bar su verilebilirken bizim orada 1.5-2 bar su verilebiliyormuş.

Ev 4 katlı ama altta dükkân var bodrumu da hesaplarsan max 1-2 kata kadar çıkıyor su, 3. ve 4. katta biz ciddi sıkıntılıyız abi.

Hidrofor koymuşlar ev inşaatı yapılırken ama inan bana konulan hidroforla bizim çocuklar bile oynamaz, oyuncak gibi…

Tekrar hidrofor yenileyelim diye düşündük 2000-2500 TL masraf çıkardılar ki 2. kattaki komşu Almanya’da yaşıyor, yani kelle başı 700-800 TL masraf.

Bu kurban ayında benim komşular bunu hayatta vermez ki zaten 1. kattaki komşunun sıkıntısı da yok bu konuyla alakalı, 2 kişi 1000 küsur lira vermemiz lazım. CİMER şikayetimi de oku abi, inan çok canım sıkıldı bu yapılan muameleye. Abicim saygılar, hürmetler sunuyorum, selamlar ekibe …”

…………..

Okurumuz CİMER’e yazdığı konu ile ilgili şikayetinin bir kopyasını da göndermiş. Ne diyelim. İnşallah bu günleri de aramayız. “O günler iyi günlerdi” diye hayıflanmayız, dizlerimizi dövmeyiz. Çünkü tam da çeşmelerden tatlı su akıyor ya da akacak diye sevinmeye başladığımız şu günlerde.

KOMBASSAN DÜKKANLARINDA

OTURAN ESNAFLAR ŞİKAYETÇİ…

Bizim çok sağlam okurlarımız dahası dostlarımız var. İnanın bu insanlar şehrini vatanını milletini seven hem de ölümüne seven insanlar. Bugün durumdan şikayetçi olan bu insanları ben bizi yönetenlere özellikle de siyasilere anlatamıyorum.

Bakın hala dün “Reis öl dese ölürüm” diyen evli barklı çoluk çocuk sahibi iş güç sahibi abimiz önce şu iki kare fotoğrafı bize attı

foto-1-479.jpgfoto-2-403.jpg

Sonra da şöyle yazıyordu;  

“Yıllardır toz toprakla cebelleşen Kombassan Dükkanları esnafı tam kaymak gibi asfalta kavuşmuştu ama 2 sene sürdü.  “Haydi kazalım arkadaşlar” demiş birileri. Eksiksiz tüm sokaklar bu halde.”

Yerel seçimler öncesi esnaf ve vatandaşlar; uçan adeta uzaya çıkan doları, avrosu ile başı dönmüş iken bir yandan da kurbanlık telaşesine kapılıp kara kara düşünürken böyle bir manzara ile karşılaşınca yıkılıvermiş halde.

Değerli büyüklerim durum vaziyette son durum raporu budur.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyi kalpli bir insanın hayatınıza etkisi paha biçilemezdir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu yoğun trafikte hiç değilse yayalar kendilerine kırmızı ışık yanarken araçların önüne atlayıp karşıdan karşıya geçmeye çalışmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR