Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

İyi ki Futbol 90 dakika

İyi ki Futbol 90 dakika

Osmanlıspor maçına tam da beklediğim kadroyla çıktı Konyaspor. Ama maç beklediğim gibi değildi maalesef. İlk yarı çok kısır geçti. Sezonun en kötü maçlarından Gençlerbirliği karşılaşması geldi aklıma. "İnşallah öyle bir maç olmaz" diye geçirdim içimden. İlk yarı en güzel şey her iki takımın taraftarıydı. Konyaspor taraftarı ve Osmanlıspor'un "memur görünümlü" taraftarları karşılıklı tezahüratlarla dostluk rüzgarları estirdi statta. Sezonun en özel anlarından biriydi bence.

Neyse ki 2. yarı oyun düzeldi. Osmanlıspor çok güzel bir gol attı. Fakat haftalardır savunmasıyla ön plana çıkan Konyaspor'a bu golü yakıştıramadım. Aminu rakiplerini çok kolay geçti ve devamında gol geldi.

Kısa bir süre sonra Ömer Ali'nin şans eseri attığı gol Konyaspor'u tekrar ayağa kaldırdı. Fakat üst üste ataklarda kaleci Ahmet Şahin soyadının hakkını vererek iyi uçtu toplara ve başka gole izin vermedi. İki takımın formunu, kadro kalitesini ve oynadığı futbolu kıyasladığımda tipik bir beraberlik maçı öngörüyordum, öyle de oldu. İlk yarıdaki oyundan sonra "İyi ki futbol 90 dakika" dedim.

Penaltı güme gitti!

1 - 1'den sonra baskısını iyice arttıran Konyaspor'da Traore'nin sol kanattan açtığı ortada top Osmanlısporlu oyuncunun eline çarptı. Maç esnasında göğsüne çarptı gibi görmüştüm ama tekrarlarda açık ele çarptığı çok net. Hüseyin Göçek penaltıyı atlamış ne yazık ki.

Meha ile nereye kadar?

Alban Meha sakatlıktan kurtulduğundan beri bir türlü form tutamadı. Zaten sakatlanmadan önce de çok iyi değildi ama en azından etkili duran topları sayesinde skora katkı sağlıyordu. Şimdi duran topları da iyi kullanamıyor, sakatlık döneminde unuttu galiba! Bu haldeyken ona bu kadar sabretmek niye, anlamıyorum. Kocaman'ın Meha ısrarından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Halil İbrahim, Sissoko veya Traore'yi o bölgede kullanabilir.

Yenilmez Konyaspor

Bu maçla birlikte Konyaspor'un yenilmezlik serisi 10 maça çıktı. Müthiş bir seri. Aykut Kocaman'ın sistemi başlar da olumsuz eleştiriler alsa da meyvesini veriyor artık. Belki çok pozisyona girmiyor temsilcimiz ama kalesinde de pozisyon vermiyor. Bu sayede 10 maçtır kaybetmiyor. Bu yüzden, tüm eleştirilere rağmen sisteminden ödün vermeyen Kocaman'ı kutluyorum.

Rakip Sivas, rahat maç

Haftaya teknik direktör değişikliği yaşayan Sivasspor'u konuk edecek Konyaspor. Yeni göreve gelmiş teknik direktörleri sever Yeşil Beyazlılar. Samet Aybaba ve Hamza Hamzaoğlu'na yaptığı gibi Mesut Bakkal’a da güzel bir karşılama ve uğurlama yapar. Skor olarak olmasa bile oyun olarak rahat bir maç olacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR