Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

KABİNE DEĞİŞİMİ BİZE DOKUNMASIN

KABİNE DEĞİŞİMİ BİZE DOKUNMASIN

Bela ve musibetlerle dolu bir dönem geçiriyoruz. Depremler, çığ felaketi, Suriye’deki gelişmeler… Ülke olarak başımız sağ olsun. Dayanışmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz zamanları yaşıyoruz.

Dua etmekten başka yapacak elden bir şey gelmiyor.

Maalesef bu felaketler gündemi tamamen değiştiriyor.

Elazığ depreminin olduğu gün Ankara çok hareketliydi.

Bakanlar kurulu değişikliği için adım atılacaktı. Lakin ardı ardına gelen olaylar bu durumu öteletti.

Siyaset oldukça farklı günler geçiriyor. Ankara’daki gelişmelerin illaki Konya uzantıları da olacak. Bakanlar kurulu değişikliklerinde en önemli temennimiz Konyalı bakanlarımızın başına olumsuz bir şey gelmemesi…

Lakin kültür olsun spor olsun, aile, tarım olsun… Buralarda değişim ve ayrışma bekleniyor.

Hükümetin gündeminde seçim yok. Ancak bilmek gerekir seçim olmaması sadece AK Parti’nin elinde değil. MHP’de meydana gelecek bir lider değişikliği süreci işlerin rengini tamamen değiştirebilir.

Açık söylemek gerekirse Gelecek Partisi şuan istenen etkiyi sağlayabilmiş değil. Ali Babacan grubunun milletin zihninde oluşmaya başlayan “cesaretsiz ve kararsızlar” algısı gittikçe tabanda daha fazla yer tutuyor.

Bir mağduriyet ya da ekonomik olarak daha büyük bir kriz bekliyorlarsa emin olun daha çok beklemeleri gerekecek…

AK Parti içinde birkaç ayrı grubun olduğunu söylemek sır değil. Bu gruplar Cumhurbaşkanına yakınlıklarına göre konum alıyorlar. Ciddi anlamda idare edilmesi zor bir yapı…

Türk siyaseti 2023 öncesi önemli kırılmalar yaşayabilir. Üst düzey bürokrasi buna göre konum alma derdinde.

Ülkenin ve milletin geleceği her şeyin ötesinde. Mazlum coğrafyaların bu ülkeye ve güçlü lider Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ihtiyacı var.

 

KADIN İLE ERKEK ARASINDAKİ ÖLÜM FARKI

Geçtiğimiz hafta Konya’da kadınlar tarafından işlenen cinayetlerin mahkeme süreçlerini okudunuz, izlediniz… İşin neresinden bakarsanız bakın acı ve hüzün var.

Çumra’da her ikisi de evli ve çocuklu kadın erkek arasında yasak aşkın neticesinde kadın çantasında getirdiği silahla tuvalette erkeği öldürüyor ve kadın adliyeye götürülürken yakınları “dik dur” diye bağırıyor!

Cinayet işleyen 2 çocuk annesi bir kadın yasak aşk yaşadığı adamın “ilişkilerini eşine anlatmakla” tehdit ettiği gerekçesiyle şantajcı sevgilisini öldürmüştü!

Cinayetin de yaşanan bu iğrençliğin de savunulacak bir tarafı yok. Benim kızgınlığım çifte standarda! Öldürülen kadın olsaydı verilen tepki böyle mi olurdu sizce?

Toplum olarak şirazemizi kaybediyoruz. Allah sonumuzu hayretsin…

 

KANAL 42’DE YÜZ YÜZE

 

Çarşamba akşamları Konya’nın sevilen televizyonu Kanal 42 ekranlarında Yüz yüze adıyla yeni bir programa başladık. İzlemek isteyenler için youtube kaydı mevcut.

Gazeteci dostlar; İbrahim Çiçekçi, Halil İbrahim Parlak ve Halit Turan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Şehir gündemini ve yereldeki sıkıntıları konuştuk.

İlerleyen haftalarda farklı konuklar ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Müsait olanları bekliyoruz…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR