Kaddafi'nin muhalifleri elektronik olarak takip ettirdiği iddia edildi

Kaddafi'nin muhalifleri elektronik olarak takip ettirdiği iddia edildi
Fransız Liberation gazetesi, Libya'da Kaddafi rejiminin kitlesel takip için kullandığı yazılımı Fransız şirketi Amesys'in sağladığını iddia etti

PARİS (AA) - Libya'da Muammer Kaddafi döneminde yapılan kişisel iletişimleri takip için kullanılan teknolojinin Fransız kaynaklı olduğu öne sürüldü.

Liberation gazetesinin iddiasına göre Libya'da "Sistem Kartal" adı verilen internet iletişiminin takibine olanak sağlayan yazılımın Fransız şirketi Amesys tarafından üretildiğine ilişkin kanıtlar ortaya çıktı.

Gazetenin iddiasına göre muhalifleri sindirmek için kullanılan bu yöntemle birçok vatandaş fişlendi, bazıları tutuklandı ve işkenceye tabi tutuldu.

Sistemin ülkede hala kullanıldığı bilgisinin yer aldığı haberde, Amesys'in muhalifleri internet ve sosyal medya üzerinden takip etmeye imkan sağlayan yazılımı 2007 yılında Libya'ya sattığı öne sürüldü.

Gazetenin ele geçirdiği Kaddafi döneminin istihbarat servisine ait belgelerde fişlenen kişilerin mail adresleri ve takip edilme şekilleri yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.