İsmet Karababa

İsmet Karababa

Kalecilerin Gecesi

Kalecilerin Gecesi

*Kendi sahasında oynadığı son dört maçını kazanamayan Torku Konyaspor ile, son üç deplasman maçından da üç puan çıkaramayan Beşiktaş’ın farklı hedeflerinin olduğu bu önemli müsabakada Torku Konyaspor’umuz rahat bir nefes almak için kazanmak veya en azından yenilmemek zorunda iken Beşiktaş'ın ise 2. sıra için kayba tahammülünün olmadığı maçın öncesinde camiamızda seyircisiz oynama şoku yaşandı.

*PFDK Torku Konyaspor'umuza çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bir maç ceza vermesi şiddetle puana ihtiyacı olan ekibimiz için hiçte iyi olmadı, hem maddi yönden büyük zarara uğraması yanında hem de ligde çok kritik bir dönemde seyirci desteğine büyük ihtiyacı olduğu bu önemli maçta seyirci desteğinden uzak olmanın sıkıntısı içinde iken gelen onbine yakın bayan ve çocuk taraftarın coşkulu desteği ile başladığı kalecilerin damgasını vurduğu maçta 90+3’te Gekas ile gelen golümüz ile puan alma geleneğimizi sürdürdük.

*Maç öncesi ekibimizde önemli eksik görünmezken, Siyah-Beyazlı ekip bu kritik deplasman maçına Sivok, Holosko, Ömer, Fernandes, Escude ve Ersan 6 oyuncusundan yoksun çıkacak olması bizim açımızdan büyük avantaj olarak gözükürken, tedavileri tamamlanan Gökhan Töre ve Mustafa Pektemek gibi iki önemli oyuncusunun da ilk on birde yer almayacak olması puana büyük ihtiyacımız olduğu bu dönemde önemli şansımızdı.

KALECİLER MAÇA DAMGA VURDU

*Maça Konyaspor’umuz iyi başladı. İlk 10 dakika oyunun kontrolü elimizdeydi, ondan sonra oyun dengelendi, 20 dakikadan sonra kontrol tamamen Beşiktaş’ın eline geçti sırada 23.dk. Hleb ile başlayan atağımızda Ali Turan’ın ortasında Hasan Gabze’nin etkili kafa vuruşunu Tolga iyi bir refleksle çıkardı. 27.dakikada Veli’nin şutunu, 33.dakikada Motta’nın,42.dk. İsmail’in şutlarını kaleci İtandje çıkardı,

*İkinci yarıya ekibimiz etkili başladı ancak kısa sürdü. İlk tehlikeli atak 55.dk. Beşiktaş’tan geldi, ardından 62.dk. Gekas’ın jenerik volesini aynı güzellikle Tolga çıkardı. 64. dk Teknik direktör Slaven Bilic’ten Gökhan hamlesi geldi ve 68.dk.Oğuzhan’ın golü ile öne geçen Beşiktaş skoru önce koruma,sonra ikinci golü bulup rahatlama isteğine önce dur bakalım  son sözü söylemedim dercesine 90’da Gekas’ın vurup Tolga’nın çıkardığı pozisyondan sonra 90+3’te Gekas ile gelen golümüzle son sözümüzü Burası Konya buradan Fenerbahçe, Galatasaray gibi puan bırakmadan gidiş yok dedik. İtandje ve Tolga’nın maç içindeki kritik kurtarışları ile skorun belirlenmesinde, takımlarının puan almasında önemli rol oynadılar.

TEKNİK ADAM HAMLELERİ

Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Slaven Bilic; müsabakayı baştan sonun kadar her dakikasını yaşayan bir görüntü verdi. Kadrosunda onca eksiğine rağmen mevcut kadro yapısı içinde maçın her alanına hamleleri ile müdahale etti ilk hamlesi Motta-Gökhan değişikliği idi farklılık yarattı ve golü buldular golden 3 dk. sonra Oğuzhan-Necip değişikliği geldi burada orta saha üstünlüğünü tamamen ele geçirmek, savunma-orta saha bağlantısını sağlıklı hale getirerek skoru korumanın yanı sıra  Konyaspor’un öne çıkacağı bölümlerde Beşiktaş’ın en iyi özelliği olan rakibe baskı yaparak kazandığı toplarda çabuk hücuma çıkarak skoru artırmayı amaçladı.

*Konyaspor’un öne çıktığını görünce Almeida-Mustafa Pektemek değişikliği ile ekibimizi ileride rahatsız etmek savunmadan çıkışını engellemek ve çabuk hücum düşüncesine hareketli oyuncuyla destek vermeyi hedefledi. Bir teknik adam olarak yapılması ve denenmesi gerekenleri  yaptı ve sonuca isyan etti kulübeye çöktü kaldı.

*Teknik direktörümüz Mesut Bakkal her zamanki geleneğini sürdürdü müsabakaya başladığı onbir ile taktik anlayışı, futbolcularına verdiği görev ve sorumlulukları maçın her yaşananları içinde dahi değiştirmeyerek sonuna kadar sürdürdü. Rakibin Beşiktaş ona göre çeşitli önlemler ve hazırlıklar yaparak maça çıktığımız muhakkak, ya sonrası? Beşiktaş’ın hocası hamle üstüne, hamle yaparken ya çaresiz, ya da sezgisizdi.

*Rakibimiz Gökhan hamlesini yapıyor golü buluyor, golden sonra ikinci hamleyi hem de o ana kadar iyi oynayan ve golü atmış olmanın morali içindeki Oğuzhan’ı oyundan alarak Necip ile yapıyor,Mesut hoca 78 dakikada orta sahamızı mücadelesi ile rahatlatan adam olan Mbamba’yı çıkararak Recep ile yapıyor. Kendi sahamızda şiddetle puana ihtiyaç duyduğumuz maçta Beşiktaş’ın hamlelerine hamleleri ile cevap verecekken. 79 dakikaya kadar neden bekliyoruz 1-0 geride olan taraf biziz  2. golü yesek  ne olurdu.

*Bence Teknik Direktörün her türlü riski alarak değişiklikleri zamanında yaparak maçı çevirse sonuca bir anlamı ve etkisi olacaktı. Rakibin hamlelerinde zamanında müdahalelerimiz olsa belki gol yemeden atan taraf olacaktık, gol yedikten sonra belki erken golü veya golleri bulan olacaktık, ama olmadı.

* Konyaspor’un bu güne kadar orta sahasının en faydalı ve etkili oyuncularının başında Ali Çamdalı geliyordu sakattır, rahatsızdır bilemem kadroya alınmışsa bu tercih hocanın ancak sakatlıktan yeni çıkmış fizik olarak eksikliği hissedilen Mehmet Güven ile başlaması kendi tercihi ancak devam etmesi de yanlışı idi. Bana göre Biliç’in Gökhan hamlesine Mehmet Güven-Ali Çamdalı hamlesi ile Necip hamlesine Recep hamlesi ile öncelikle cevap vermesi gerekirdi. Maçın 83.dk. gelen Mustafa Pektemek değişikliğinde 1-0 geride olan takımı için en uç riski almalıydı en kötüsü 2.golü yerdik ama daha önce golü bulma çabamız olur alınan bu puanda bu çaba gözükürdü. Ya alınan puan son saniye golü ile gelmeseydi?

*Her şeye rağmen son dakika golü ile alınan bir puan altın değerinde, puanımızı 34’e yükselterek hedefimize birer, birer yaklaşırken emeği geçenleri tebrik etmek gerekir. Beşiktaş’a attığımız bu gol ile devler ligine direk katılma yolundaki mücadelesine böylelikle ağır bir yara açmış olduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR