Kamerun-Türkiye ilişkileri

Kamerun-Türkiye ilişkileri
İki ülke arasındaki Savunma Sanayi Ortaklığı Komitesi toplantısı, Kamerun'da başladı

YAUNDE (AA) - Kamerun-Türkiye Savunma Sanayi Ortaklığı Komitesi Toplantısı'nın Kamerun'un başkenti Yaunde'de başladığı belirtildi.

Türkiye'nin Yaunde Büyükelçisi Murat Ülkü, basına yaptığı açıklamada, geçen yıl Ankara'da birincisi yapılan toplantının ikinci oturumunun Yaunde'de başladığını bildirdi.

Güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalan iki ülke için savunma güvenliğinin ortak payda olduğuna işaret eden Ülkü, "Toplantı kapsamında ortaklığımızı geliştirmek için neler yapabileceğimizi konuşup bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağız" dedi.

Ülkede dün başlayan toplantının yarın sona ermesi öngörülüyor.

Kamerun, Çad Gölü'ndeki ülkelere saldırı düzenleyen Boko Haram örgütüyle yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin örgütle mücadele kapsamında geçen yıl "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu.

İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma Bakari, ocak ayında yaptığı açıklamada, 2013 yılından bu yana Kamerun sınırlarını yaklaşık 300 kez ihlal eden ve 32 intihar saldırısı düzenleyen Boko Haram'ın, saldırılarında bine yakın sivil, 67 asker ve 3 polisi öldürdüğünü belirtmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.