Uğur Özteke

Uğur Özteke

KAR, BUZ YÜZÜNDEN CUMA NAMAZINI KILAMAYANLARIN VEBALİNİ KİM ÖDEYECEK

KAR, BUZ YÜZÜNDEN CUMA NAMAZINI KILAMAYANLARIN VEBALİNİ KİM ÖDEYECEK

Şehri yöneten büyüklerimiz, yöneticilerimiz özellikle de siyasilerimiz belki yine bize kızacaklar ama biz basın olarak özellikle de yerel basın olarak sokaktaki vatandaşın, esnafın, telefon eden engelliler veya yaşlı amcalamızın sesini dile getirmek zorundayız.

Vallahi bunları yazmaz isek vebal altında kalırız.

Dün yemin ediyorum evinden çıkamadığı için Cuma namazını dahi gidemeyen insanları biliyorum. Haaa şimdi hiç kimse oturduğu yerden ahkam kesmesin.

Bırakın kar yüzünden o bildiğim camiye gidemeyenlerin evlerinin halini, benim sokağıma dün ikindi itibari ile tek bir belediye aracı sokağı temizlemek için dahi girmemişti.

Belki o sokakta benden başka aracı ile çıkan da olmadı.

Ama ben sabah evden çıkıp çalışmak zorunda idim. Arabamla çıkmayı denedim. Benim elimde kürek hatunun elinde kürek bir de bizi gören komşu geldi üç kürekle 40 dakikada ana yola bata çıka ulaşabildim.

Haaa siz, özellikle de bir AK Partili İlçe Başkanı(!) var ki onu gelecek hafta daha net yazacağız inşallah, güvenlik sitelerde oturabilirsiniz, sizin evinizin dört bir yanı için hatta arka sokaklarınız için belediyenin tüm araçları seferber olabilir ama sade vatandaşın durumu bu kadar nettir.

Bakın biz asla Belediye Başkanları yatıyor, belediye hizmeti yok demedik demeyiz de. Ancak karın düştüğü ilk günden itibaren diyoruz ki çalışmalar ye-ter-siiiiiz.

Yeter diyenleri başta da o Ak Partili İlçe Başkanını Allah taş eder.

Elbette kar rahmet.  Kader. Kadere imanımız sonsuz. Ama nasıl eksi 10 derecede lale soğanı dikmeyi biliyorsanız kar yağdığı zaman da imkanın ile değil imkanlarını zorlayarak hizmetin gitmesini sağlayacaksınız.

Yatın kalkın Sayın Cumhurbaşkanımıza dua edin.

O insanın milyonda biri yüreğiniz olsa zaten bu millet Anadolu’nun göbeğinde bu eziyeti çekmez.

Görmeyen gözler kör olur. Avrupa Asya’ya tünelle bağlandı. İstanbul gibi dünya şehrinde 45 dakikalık yol 6 dakikaya iniyor. Şimdi sıra Kanal İstanbul’da. O da olacak inşallah.

Ama biz dün evimizden sokağımızdan ana caddeyle gelemiyorsak biri de çıkıp “biz bu işi beceremedik” diyecek.

Biz de o zaman deriz ki, “Haklısınız bu da Allah’tan… Zaten becerseydiniz bugün bu ülkede en az 5 bin Recep Tayyip Erdoğan olurdu. Tek olduğuna göre hepsini kabul ederiz. Bizim itirazımız beceriksizliğe rahmet, kader denmesinedir”…

HADİ BELEDİYE ÇALIŞMIYOR, SİZ AVM YÖNETİCİLERİ

SİZ SADECE MİLLETİ SÖMÜRMEYİ Mİ BİLİRSİNİZ?

Yine dün saat 14 sularında bir vatandaş arıyordu. Eşi ile alışveriş yapabilmek için güç bela bir AVM’ye kadar gelebilmişler. Ama buranın otoparkı öyle bir durumda imiş ki vatandaş alo dedikten sonra nereden çıkıp nereye geldiğini tek tek anlattı ve sonra da dedi ki “Ama burada kara gömülmek üzereyiz. Otoparkta tek bir temizleme yada çalışma yok.”

Yuh olsun sizin gibi zihniyete.

İnşallah buranın bir daha içine girip alışveriş yapmak şöyle dursun önünden geçmeyeceğim. Yazımı yazdıktan sonra da oraya gidip inşallah fotoğraflar çekeceğim. Çünkü durumdan şikayetçi olan abimizden ricacı oldum, bizim çok sinirlendiğimizi anlayınca, “Ben demedim sen de duyma” deyip telefonu kapatıverdi.

Bizim milletimiz bu kadar da yufka yüreklidir.

Demek ki o koca koca AVM’ciler siz bizlerin sadece parasını almak için varsanız ha.

Sizin gibi de bir tür kan emicilik ama ne diyeyim işte. Sadece ve sadece Cenab-ı Allah’ın adaletine inanmaya ve güvenmeye devam. İnşallah hepsinin sonuna bu dünyada göreceğiz.

GÜZELE DE GÜZEL DEMEK BOYNUMUZSUN BORCU

Dün çok sevdiğim bir abimizin daveti üzerine öğlen Meram Tavusbaba Camii’nde idik.

yazi-1.jpg

yazi-2.jpg

yazi-3.jpg

İşte Meram’ın en güzel yerine insanların araçla ya da yürüyerek gidebilmeleri için yerler tertemiz açılmıştı. Taş gözüküyordu taş. Bunu yapan insanlarımıza çalışanlarına sonsuz teşekkürler. Allah onlardan razı olsun.

Yalnız küçük bir detay.

Bu caminin arkasındaki tuvaletlere girmek mümkün değildi. Biz yürüyerek buraya camiye arkadan girerken yabancı plakalı bir araç önce adresi gördü sonra tuvalet işaretini görünce sağa dönmek istedi. Ama yol kapalı olduğu için giremedi.

Bu da yabancı insanlar için üzücü bir durum idi.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şey gizlenir de, can sıkıntısı gizlenmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 Kendini bilmez gençler kadınların kızların arkasından kartopu atıp sonra da gülüşmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR