Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Kara büyü

Kara büyü

Büyüler, büyücüler, kara büyüler… Ne dersiniz tüm bunlar gerçekten var mıdır? Ya da haberimiz olmadan bizlere yada yakınlarımıza kara büyü yapılmış mıdır? Nasıl kurtulabiliriz bundan?
Bir gün kartal yuvasından bir yumurta alınıp tavuk yumurtalarının arasına konulmuştur. Çok kısa bir süre sonra tavuğun tüm yumurtaları çatlayıp yavrular dışarıya çıkmaya başlar. Kartal yumurtası da çatlamış ve diğer yavruların arasına katılmıştır. Tavuk bütün yavruları eğitmeye başlar ve onlarla yakından ilgilenir. Zaman geçtikçe kartal yavrusunun diğer yavrulardan çok farklı olduğu ortaya çıkar.
Siyah kartal yavrusu kendisini civciv, annesini de tavuk olarak o kadar çok benimsemiştir ki başka bir ihtimal aklına gelmiyordur. Bir gün havada kartalların uçtuğunu gören kartal yavrusu bunu denemek ister ve annesi sandığı tavuğa söyler. Annesi bu sözlerine çok sinirlenir. Böyle bir şey yaparsa tüm kartalların aşağıya inip civcivleri yiyeceklerini söyler ve çok kızar. Kartal yavrusu annesini ikna edemeyince kardeşleri sandığı civcivlerin yanına gider ve onlara söyler, onlar da kendisiyle dalga geçerler.
Kimseden destek alamayan kartal yavrusu kendisinin uçabileceğini kimseye hatta kendine bile kanıtlayamadan büyüyecek ve günün birinde diğer tavuklar gibi kesilip sofralarda yenilecektir. Yetiştiğimiz çevreye göre yaşayıp, onların davranışlarını birebir benimsersek, yanlışı ve doğruyu ayırt etmezsek bahsetmiş olduğumuz kara büyünün etkisinden kurtulamayız.
Zihnimizde ne varsa onu ispat etmeye çalışıyoruz. Örneğin; Hiç sevgi görmeden büyütülmüş bir insan sonradan bu duygunun eksik olduğunu fark etmez çünkü sevginin ne olduğunu hiç öğrenmemiştir. Beyin sevgisizlik olarak kodlamıştır.
Sevdiklerimize nasıl davranıyorsak onları o şekilde etki altına almış oluyoruz.
Tavuk, yavrusu sandığı siyah kartala; Sen kim, uçmak kim, onlar göklerin kralı, gelip bizleri parçalayıp yerler. Sen civcivsin uçamazsın demişti ve kartal yavrusunu etkisi altına alıp bütün cesaretini kırmıştı. Halbuki bir kez cesaret edip uçmayı deneseydi tüm hayatı değişecekti, kanatlarını açıp özgürlüğe, gökyüzüne kavuşacaktı, kartal oluğunu anlayacaktı.
Fakat kendi tercihini yaptı ve kara büyünün etkisi altında kalarak yaşamını tavuk gibi sonlandırmış oldu. Fark ettiğimiz özelliklerimizin üstüne gitmeliyiz, herkesten farklı olabiliriz. Önemli olan kendimizde olan özelliklerin farkına varıp bunları değerlendirmek ve yapabileceklerimizi en güzel en başarılı şekilde yapabilmektir.
Farkımızı fark edip fark ettirmeliyiz, bu şekilde hayatımızı özgürce, kimseye benzemek zorunda kalmadan yaşayabilir, mutlu olabiliriz.
Bu haftaki yazımı çikolata kahve adlı kaliteli başarılı güler yüzlü personele sahip harika bir coffede yazdım.
Herkesin gelip buraya konuk olmalarını tavsiye ederim .Teşekkür ederim. Hoşçakalın.

photo-2023-04-05-08-52-41-001.jpg

photo-2023-04-04-10-35-47.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR