Murat Güzel

Murat Güzel

Karaca, Mutlu, Şan, Kart…

Karaca, Mutlu, Şan, Kart…

AK Parti aday adayı listesinde yer alan isimlerle ilgili yazılarımızı sürdürüyoruz.

SEYİT KARACA

Özel Selçuklu Hastanesi’nin kurucu ortaklarından Doktor Seyit Karaca Bey aday adaylığının son gününde başvurusunu yaparak AK Parti’den milletvekili seçilme arzusunu izhar etmişti.

Seyit beyin önceki dönemlerde Konya Ticaret Odası Meclis Başkanlığı gibi Konya için önemli bir görev mahallinde bulunduğunu da biliyoruz.

“Siyaset arenasında bir hizmet eri” olmak üzere yola çıktığını ifade eden Seyit beye hayırlı uğurlu olsun aday adaylığı.

FEVZİ MUTLU

1962 Karaman doğumlu Fevzi Mutlu.

Yeminli Mali Müşavir.

Eksen Yeminli Mali Müşavirlik AŞ’nin kurucu ortaklarından. Şirketin Konya ofisini yürütüyor.

İslam Hukuku alanında master yapmış.

Maliye Bakanlığı’nda hesap uzmanlığı görevinde bulunmuş.

Birçok vakıfta mütevelli üye.

Bu vakıflar arasında Siyasallılar Vakfı, TEKDAV, Muradiye Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Kurul Üyeliği dikkat çekiyor.

Sivil toplum alanında etkin bir isim yani anlayacağınız.

Aday adaylığı hayırlı uğurlu olsun.

AHMET ŞAN

Bir başka ünlü ve önemli isim de Konyaspor Başkanı Ahmet Şan.

Ahmet Bey, adaylığı için şunları söylüyor: “Başbakanımızın memleketi olan Konya’mızın bu süreçte üzerine düşeni yerine getirecektir. Sürece katkı sağlamak için göreve hazırız.”

Hayırlı uğurlu olsun.

ATİLLA KART NE DİYOR?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in seçim vaadi olarak söylediği bazı gazetelere el koyma projesini savunma şekli akla ve izana sığmıyor doğrusu.

Bazı CHP’li milletvekillerinin paralel yapının sosyal medyadaki uzantısı bir hesapla yazışmaları olduğu iddia eden bir kısım haberlere ilişkin Tekin’in sarf ettiği o cümle, sözde “basın özgürlüğü” yanlısı olan bir partinin genel başkan yardımcısının düştüğü durumu ortaya koymaya yetiyor. Buna karşın Atilla Kart’ın Tekin’i savunma gayretiyle sarf ettiği sözlerin de aşağı kalır yanı yok.

CHP’nin iktidar olması muhal, buna karşın ola ki iktidara geldi, bize vaat ettiklerinin ikinci bir Takrir-i Sükun yasası oluşu ibret verici.

CHP’nin niye Konya’da 1978’de ulaştığı o büyük başarıyı tekrarlayamadığı ortada değil mi?

Halkı basını susturmayı vaat eden bir Genel Başkan Yardımcısı’na sahip çıkan bir vekilleri var!

Hele tarihinde Recep Peker gibi “İslamiyet’i komünizm kadar öldürücü” gören, bu noktada Atatürk ile bile ters düşmeyi göze alan bir Genel Sekreter ve Başbakan bulunan bir partinin milletvekili olarak Atilla Kart’ın dile getirdiği birçok şeyin Konya halkı tarafından niçin kaale alınmadığı da ortada!

Ötesi için Sayın Kart’a Dr. Ömer Akdağ’ın SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaptığı doktora çalışmasını okumasını öneririm. Bu çalışma, Çizgi Kitabevi tarafından “Çok Partili dönemin Başlarında CHP’nin Laiklik Politikası” adıyla yayınlandı.  Mensubu bulunduğu partinin din ve laiklik konusundaki kafa karışıklığı hususunda Sayın Atilla Kart’ın son derece müstefid olacağını temin ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR