Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

KARŞINIZDA ATOM KARINCA

KARŞINIZDA ATOM KARINCA

Dünya Kupası oynana dursun, şampiyonlar, yıldızlar birer birer kupaya veda ederken ülke gündemini, şehir gündemini insanımız unutmaya yüz tutmuşken, bir de seçim atlatıp yeni bir yönetim şekline girmişken Konyaspor’u da araya sıkıştırmadan geçmemek gerekir diye düşündüm…

Kariyerinde Beşiktaş’tan başka takımda oynamayan çalışkanlığı ile “atom karınca” lakabını alan yeni hocamız teknik direktörlük döneminde de başarısız denilemeyecek bir kariyere sahiptir.

Geldiği günden beri sosyal medyada belirsiz başsız kişilerce karalama kampanyalarına maruz kalan Rıza Çalımbay’ı ve takımımızı ve yeni yönetimi değerlendirmenin vakti gelmiştir diyerek 2018-2019 köşe yazısı sezonumu açıyorum.

Elimize Konyaspor’un şişkin kadrosunu aldığımızda şişkin bir kadro dengesiz bir düzen görmemiz zor değil bir tane sol bek varken 8 tane golcü olması gibi düşünebiliriz. Haliyle takımda transfer yapılması şart görünürken gönderilmesi gerekenlerde yok değil. Transfer demişken ilk transferimiz Uğur Demirok’tan kısaca bahsedecek olursak, savaşçı mücadeleci Ali Turan’ın biraz daha genç versiyonu diyebilirim. Eto’o ve Jahovic’e penaltı konusunda rakip olması da bonusudur. Uğur konusunda şu aşamada söylenecek en güzel şey hoca tarafından tercih edilmesidir. Bir oyuncuyu yönetim almasıyla hoca alması arasında büyük bir fark vardır.

Hoca demişken Rıza hoca hakkında birkaç cümle söylemezsek olmaz. Rıza Çalımbay, çalıştırdığı takımlarda tarzına uygun oyuncuları transfer etmiş, çalıştığı takımlar nirvasına ulaşmış süreklilik konusunda zaman zaman problemler olmuş ve takımlardan ayrılmıştır. Yani geldiği takımlar genelde geldiği sene can çekişir vaziyette iken hoca bunları zirveye yaklaştırmış büyük oranda başarılıda olmuş fakat ya takımlar geldiği yeri unutup hedef yükseltmişler ya da hocaya karşı çıkmış takımı bitirmişler. İnişler çıkışlar futbolda doğaldır, Rıza Çalımbay ile iki yıl ilk beş içinde olup üçüncü sene artık şampiyonluğa oynarız deyip sancılı bir dönem geçirebilirsiniz fakat hocaya güvenirseniz istikrarlı adamdır oradan da sizi yine kendisi çıkartır. Bu örneklerin en belirginlerini Denizlispor, Sivasspor ve Antalyaspor’da görmüştük.

Takıma dönecek olursak iç transferde Jonsson ile sözleşme yenilemek güzel oldu, benzer uygulamayı Patrik’te de görmek isterim.  Hele ki Serkan’ın akıbeti belli değilken, gitmeyi kafasına takmışken. Ayağı çabuk, cepheden iyi ve oyunu iyi kuran kaleci çok bulunmuyor. Yan toplardaki zaafı çalışma ile giderilebilir. Takımdaki sol bek problemini ülkemizde kıtlığı olduğundan, İskandinav ülkelerinden uygun fiyata çözebileceğimizi düşünüyorum.  Bir de kadro içi yabancı problemimiz oluştu. Rıza Çalımbay oyunu kuran, topu dağıtan, ataklara yön veren, taraftar dilinde sihirbaz, büyücü, sniper, kısaca 10 numara oyuncuları sever. Yabancı bir 10 numara ve sol bek geleceğini düşünürsek, hali hazırda 17 yabancı falan olacak gibi bu da en az 3 yabancıyı elden çıkartmak demek. Elimizdeki Erdon Daci ve Mücahit’in kampta hocanın gözüne gireceğini ümit ediyorum. Uzun soluklu sözleşmeler yapılıp yatırım olarak elde tutulmalıdır.

Rıza Çalımbay’a az da olsa sabredersek, başarılı olacağına inancım tamdır. Beyaz bir sayfa açtık, yeni yönetim, yeni hoca ve muhteşem taraftar ile başarılara aç bir şehiriz. Kadro kalitemiz bu ligin ilk 6 sırasını zorlayacak ve kupada da üst klasmana çıkacak kadar iddialıdır. Uçmaya hazırız yeter ki fazlalıkları atalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR