Kartal duellosu

Kartal duellosu
Potada 12. hafta maçında bugün Dev Kartallar’ın mücadelesine sahne olacak. Torku Konyaspor deplasmanda Beşiktaş’ı yenerek Pınar Karşıyaka galibiyetini anlamlandırmak istiyor. Zorlu karşılaşma saat 19.00’da başlayacak

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta heyecanı dün hafta içi oynanan maçlarla başladı. Temsilcimiz Torku Konyaspor ise bugün deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan’a konuk oluyor. Geçtiğimiz hafta evinde Pınar Karşıyaka’yı deviren yeşil-beyazlılar, üst üste aldığı mağlubiyetleri sonlandırmıştı. Yaşadığı sıkıntıları bir kenara bırakan ve hedefini ilk yarının bitiminde yükselten Dev Kartallar, zorlu İstanbul deplasmanından da galibiyetle ayrılmak istiyor. Ligin ilk haftalarında Fenerbahçe’yi ve ardından son şampiyon Pınar Karşıyaka’yı mağlup eden temsilcimiz, Beşiktaş karşısında da aynı zaferi yaşamak istiyor. Maçın taktik çalışmalarını dün akşam saatlerinde İstanbul’da gerçekleştiren temsilcimizde eksik bir oyuncu bulunmuyor.

TUCKER SIRTLIYOR

Şu ana kadar oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 6 yenilgi elde eden Torku Konyaspor, bir maç eksiği ile puan cetvelinde 13. sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılarda Clay Tucker 21.7 ortalama ile skor yükünü omuzlarken ligin de sayı lideri olarak dikkat çekiyor. Bremer 6.2 asist ortalaması ile Aziz Bekir'in hücumdaki en etkili silahlarından biri olurken Sean Williams ise 7.2 ribaund-2.8 blok (ligin blok lideri) ortalamaları tutturarak istatistiklerde ön plana çıkan bir diğer oyuncu oldu. Bu süreçte rakip potalara 72.6 sayı bırakan temsilcimiz, potasında ise 77.6 sayı görüp, 30.8 ribaund, 17.3 asist, 4 blok, 5.1 top çalma ortalamaları ile mücadele etti.

KAZANMAMIZ LAZIM

Beşiktaş’ın güçlü bir ekip olduğuna dikkat çeken Torku Konyaspor’un başantrenörü Aziz Bekir, hedeflerinin akıllıca oynayıp kazanmak olduğunu vurguladı. Bekir, “Pınar Karşıyaka maçından galibiyetle ayrılmamız büyük bir moral kaynağı oldu bizim için. Fakat yolumuza devam etmeliyiz. 3 gün arayla maç oynayacağız. Oyucularım yorgun olacaktır fakat akıllıca oynayıp kazanmamız gerekiyor. Bunu başaracak takıma sahibiz. Beşiktaş’ı yenebiliriz” diye konuştu.

Beşiktaş Sompo Japan-Torku Konyaspor karşılaşması bugün Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 19.00’da oynanacak. Karşılaşma Lig TV 2’den canlı olarak yayınlarken mücadeleyi hakem Recep Ankaralı, Mehmet Karabilecen, Mehmet Şahin üçlüsü yönetecek. (Spor Servisi)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.