Uğur Özteke

Uğur Özteke

KAZALARDAN, CAMİ OTOPARKLARINA KONYA…

KAZALARDAN, CAMİ OTOPARKLARINA KONYA…

Cuma günü yazımızı yazıp Haber Merkezine gönderdikten sonra başlayan, cumartesi ve pazar günleri  devam eden siz değerli okurlarımızdan gelen dilek, istek ve şikâyetler ayrıca yetkililerin bilgilendirmesi öyle bir birikti ki bunları bugün bu köşeye sıkıştırmamız mümkün değil.

Biz de lafı uzatmadan konulara girelim.

Cuma günü sabah 09.06’da bir mühendis ve güngörmüş abimiz Meram Yaka yolundaki hızlı araçlardan söz edip bir dizi tedbir alınmasını istemişti. (Biz de cumartesi günkü yazımıza bu satırları taşımıştık.) Aynı gün akşam saat 20.21’de bu abimiz bu kez şöyle bize bir bilgi notu gönderiyordu;

“Sanki sabah sana mesaj yazarken içimize doğmuş. 19.30 sularında Yaka Yolu Beylerbeyi Villaları A girişinde 4 araç birbirine girdi. Ağır yaralı var. Selam.”

………………

Demek ki aklın yolu bir değil mi? Gören göz de samimi olursak her şey çok ortada ve net. Bunları görüp tedbir almak için de çok zeki ya da çok yetenekli olmak gerekmiyor.

HACI ŞÜKRÜ VE DESTANBUL’UN ÖNÜ

Cuma günü bir okurumuzun bize gönderdiği iki fotoğraf karesi ve “Uğur abi burası da şehrin göbeği. Destanbul ve Hacı Şükrü’nün önü. Şehre gelen insanlar buralardan geçiyor. Şehre yakışmıyor”… Cümlesine aynı gün öğle saatleri Büyükşehir’den bir bilgi geldi.

Basın bürosundaki dost isim özetle şöyle diyordu “Uğur abi bugünkü köşe yazısında geçen Hacı Şükrü'nün önündeki yerle ilgili Fen İşlerini arayıp bilgi verdi. Orası siteye aitmiş ve altı bodrummuş. Belediye yetkililerle görüşmüş ama çözülememiş. Mülkiyet siteye ait olduğu için kendilerinin yapması gerekiyormuş abi. Bodrum girişi olduğu için yükseltmişler orayı…”

Başta Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere Büyükşehir’in duyarlı personeline biz de okurumuz adına teşekkür ediyoruz.

Bu arada yine cumartesi günkü yazımızda gündeme getirdiğimiz Büyükşehir’in sitesinde hala Tahir Başkan’ın fotoğrafının ve açıklamasının bulunduğu sayfa da pazar günü düzeltilmiş halde idi. Bu durumu düzelten ilgililere de şehir adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

KARATAY CAMİİNİN OTOPARKI

Bizi günlük olarak sıkı sıkıya takip eden bir başka şehir sevdalısı okurumuzun canına tak etmiş olmalıydı ki cuma günü ikindi saatlerinde aşağıdaki şu fotoğrafları bize gönderip artık yeter diyordu.

foto-1-463.jpgfoto-2-392.jpg

“Burası Karatay Camisi. Uğur abi biz burada 18 yıldır oturmaktayız. 18 yıldır da bu camiye gideriz. Ama artık yeter abicim. Cuma günleri dahil bu camimizin otoparkı kilitlidir.

foto-3-270.jpg

Caminin otoparkı özel kişilere hizmet veriyor. Bu konuda bir yazı yazarsanız sevinirim. Cemaat hiç değilse namaz vakitlerinde otoparktan istifade etsin. Araçlar rast gele kaldırımların kenarına park etmesin. Şimdiden ilgi alakasız için çok teşekkür ederim abicim.

foto-4-173.jpg

foto-5-105.jpg

………..

Artık camilerimiz içleri ile bahçeleri ile 7’den 77’ye tüm güzel insanlara ve yüreklere açılmış durumda. Eğer böyle kenarda köşede birkaç camimiz kaldı ise özellikle de otopark konusunda düzeni bozmayacak şekilde sadece namaz saatlerinde açılabilir diye düşünüyoruz. 

TÜRBEDE PENCERE KAPI YAPILMIŞ

İşte hafta içinde bizi telefonla arayıp uyaran, ama biz hafta boyunca türbeye gidemeyince bize de kızıp hafta sonunda kendisi türbeye gidip aşağıdaki fotoğrafları çeken Hazreti Pir’in gönül sultanlarından bir abimiz telefonun diğer ucunda ağlamaklı bir şekilde isyanları oynuyordu.

Abimizin attığı fotoğraflardan da görüldüğü gibi hepimizin düne kadar Hazreti Mevlana’nın ve müritlerinin mutfağı olarak bildiğimiz odanın penceresi açılmış ve buradan dışarıya yani türbenin dışarısına çıkılan bir kapı haline getirilmiş.

foto-6-062.jpgfoto-7-037.jpgfoto-8-019.jpg

foto-9-009.jpgfoto-10-005.jpg

Hazreti Pir’e bağlı olan bu güzel insan çıldırıyordu “Uğur abi nasıl olur da mutfağın penceresi kapı yapılır?”

…………

Abimize bir haftada iki gün ne dedim ise buradan da size görüşlerimi harfiyen ileteyim.

Bizi yöneten yöneticilerimiz öyle akılsız insanlar değiller. Yaptıkları her şeyi bir yasal dayanağa bağlarlar. Bunun da önceden bir dayanağı bulunmuştur. Yukarıdaki makamlardan da onay alınmıştır. Ha bu duruma bizler bugüne kadar böyle görüp geldiğimiz için tepki veriyoruz. 70-80 yıl orası gerçekten de pencere ise bundan sonra kapı olmuştur. 30 yıl sonra kimse buranın pencere olduğunu dahi düşünmeyecektir.

Bazı şeylere kendimizi alıştırırsak daha az sinirlenir daha az üzülür ve kimseyi yıpratmadığımız gibi yıpranmayız da.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Öğrenmek zekanın, uygulamak ahlakın işidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyaz üzerine kırmızı resmi özel plakalı otomobiller dün öğle saatlerinde Nalçacı’da U dönüşünün yasak olduğu kavşaklarda U dönüşü yaparak kötü örnek olmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR