Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kelebeklerin mesaisi ve çöken oyun alanı

Kelebeklerin mesaisi ve çöken oyun alanı

Şu mübarek günlerde şehrin en mutlu insanlarının başında herhalde Selçuklu’nun Başkanı Uğur İbrahim Altay geliyordur.

Çünkü projeyi açıkladığından bugüne evet, evet bugün bile görmeyenlerin ve ilerisini düşünemeyenlerin dalga geçtiği, eleştirdiği “Kelebekler Vadisi’nde”, vatandaşın oruç ağza bu sıcakta günlük ziyaretçi sayısı 3 bini geçiyormuş.

Şurada açılalı bir ay olmadan günde 3 bin ziyaretçi alan bir yer Türkiye’de Top 10’a girer. Ve de üstelik burası bizim milletin pek alışık olmadığı şekilde “beleşe de değil”… (Açılışa özel olarak girişlerin bu günlerde ücretsiz olduğunu da belirtelim)

Vatandaş Lalebahçe’den, Uluırmak’tan, Meram TOKİ’den çoluk çocuk aile boyu oruç ağza kelebekleri görmeye gidiyor.

Şu anada kadar Kelebeklerden gelen haberler son derece olumlu, hatta şaşırtıcı boyutta.

Kelebeklerde tek bir sıkıntı vardı. O da Pazar günleri vadinin 16’da kapanmasıydı. Bir yerde vatandaş da haklı sayılırdı yani. Günlerden Pazar. Vatandaş ikindine kadar sırt üstü yatacak. İkindin uyanacak çoluğu çocuğu alacak Meram’dan kalkıp Yazır’a gidecek. Gidecek ve bir de bakacak ki Kelebeklerde mesai 16 da bitmiş, kapılar kapanmış. Haydi kös kös den. Tabii işin bir de çocuğa bu durumu anlatmak var. Belediye şimdi bunu da çözmüş. Kelebeklerin mesaisi 17’de bitiyor. Eskiden 9-16 şimdi 10-17 durumu da tamamen kelebeklerin uçma zamanı ile ayarla imiş. Yani Belediye, personel, falan filan değil.     

Selçuklu demişken yine bir vatandaş isteğini dile getirelim…

Sille alt geçidi çıkışında Rauf Denktaş caddesinde bir çocuk parkı varmış. Bu parkta 3-4 ay önce bir çökme olmuş. Bunun üzerine ilk çalışma yapılmış. Ama bir daha yapılmamış.

1-072.jpg2-066.jpg3-047.jpg4-032.jpg

Mahalle halkının ricası buranın yeniden Selçuklu’ya yakışır hale gelmesi. Tatilde de çocukların bol bol burada oynaması anaların babalarında çocuklarının gözlerinin önünde olup rahat etmeleri. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Önce doğruyu bilmek gerekir. Doğru bilinirse yanlış da bilinir. Ama önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Oruç kafaya lafı dolandırmak yerine direk söylediğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR