Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Kendimizi kandırmayalım

Kendimizi kandırmayalım

Maçtan 3 puan alan taraf olmak zorunda olduğumuz bir maçtı bir çok görüşe göre Eskişehir gibi bir takıma yenilmek ligden düşmek anlamına geliyordu ve bir çok görüşe göre artık bu hafta maça cefakar taraftarlardan başka kimse gelmeyecekti. Küçük de olsa bir kısımda kadronun yeterli olduğu görüşünü savundular.

Maç başladığında endişe kuşku merak vardı, hafta arasında kupa da alınan bir moral, takımdan son anda gönderilen Hleb ve Belec, göndermek için ikna edilmeye çalışılan Rangelov vardı. Maç başlama ve bitiş düdüğü arasında olan olay şuydu yüzde 70’e  yüzde 30 oynayan bir Torku Konyaspor üstünlüğü Eskişehir ekibinin 90 dakika boyunca iki atak girişimi Torku Konyaspor’un ilk yarı baskı yapması ikinci yarı sahasına gömülmesi, Mehmet’in güzel ara pası ve Hasan Kabze’nin zorlamasıyla tam da 42.dakikada gelen gol, Kaya’nın dengesini kaybedip kayması dışında Diego’nun uzaktan çektiği şut ve kalemize gelen ilk topun gol olmaması 90 dakikanın özetiydi. 3 puanı özlemiştik ama bu 3 puan bizi aman yanıltmasın bu takımın alınan oyuncularının dışında da transfere ihtiyacı var. Vukoviç için bir parantez açmak gerekirse (hantallığı dışında) o mevkide sırıtmadı hatta hücumlarda etkili bile oldu diyebiliriz tabi rakip Eskişehir’di ama Ertuğrul Sağlam’ın Eskişehir’i değildi, kesin değerlendirme için erken diyebiliriz ama kesme ortaları kalite yaptığı kesin.

Yeni transferler için 3 gündür mesai harcıyorum kaleci transferi Mario Felgueiras  için şunu söyleyebilirim  Cepheden iyi beli ince pozisyondan sonra yerde kalmıyor hemen kalkıp müdahale edebiliyor ancak en büyük tehlike topu her defasında çeliyor tutmuyor ve bu çelmeler daha çok saha içine dışına değil bunu aşarsa çok fayda sağlar penaltı atışlarında da oldukça başarılı. Diğer transfer May Mahlangu gelince Torku Konyaspor için tam lazım olan kan bulundu diyebiliriz uyum sorunu yaşamaz ise bileklerine hakim, seri, atacağı kaçacağı yeri iyi bilen son vuruşları etkili bir adam sorun yaşamaz ise Türkiye yeni bir kalite ayak kazandı diyebilirim. Ama hala hücum sıkıntımız var hala ön libero sıkıntımız var. Umarım bu maç yönetimi yanıltmaz çünkü sadece kendimizi kandırmış oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR