KİK-ABD Zirvesi sona erdi

KİK-ABD Zirvesi sona erdi
Suudi Arabistan Kralı Selman, zirvenin, Körfez ülkeleri ile ABD arasındaki tarihi ve stratejik ilişkileri geliştireceğine inandığını ifade etti

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-ABD Zirvesi sona erdi

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, KİK-ABD Zirvesi'nin kapanış oturumunda konuşan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Körfez ülkeleri adına ABD Başkanı Barack Obama'ya katıldığı için teşekkür ederek, zirvenin körfez ülkeleri ile ABD arasındaki tarihi ve stratejik ilişkileri geliştireceğine, bölge ülkeleri arasındaki güvenlik ve barışı artıracağına inandığını belirtti.

Obama ise ülkesinin, Ortadoğu'da çıkarlarını ve müttefiklerinin menfaatlerini koruduğunu vurgulayarak, terör örgütü DAEŞ'e karşı uluslararası ittifak çerçevesinde yürüttükleri mücadeleye etkin şekilde hava saldırıları ve özel kuvvetlerin düzenlediği operasyonlar ile devam edeceklerini ifade etti.

Geçen yıl Camp David'te Körfez ülkeleri ile barış ve istikrar için güçlü ikili ilişkiler kurduklarına değinen Obama, bu yıl bu ilişkilere ivme kazandırarak devam edeceklerini söyledi.

Yemen'e insani yardım ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Obama, Libya konusunda ise Körfez ülkeleri ile Libya'ya yardım etmek için anlaştıklarını kaydetti.

Körfez ülkelerinin kendilerini koruyacak güçte olduklarını vurgulayan Obama, bu ülkelerle ilişkilerini geliştirerek yeni iktisadi kalkınmalar ve gençlere iş fırsatları oluşturacaklarını aktardı.

Başkent Riyad'daki Dıriyye Sarayı'nda, öğle saatlerinde başlayan zirveye Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Obama, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Abu Dabi Veliahtı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Umman Meclis Başkanı Fahd bin Mahmud, Bahreyn Kralı Hamd bin İsa Al Halife katılmıştı.

KİK-ABD Zirvesi sona erdi

KİK-ABD Zirvesi sona erdi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.