Kılıçdaroğlu'nun kabulü

Kılıçdaroğlu'nun kabulü
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Birliği üyelerini kabul etti- Yalova Belediye Başkanı Salman: - "Belediye başkanlarının problemleri ortak. O yüzden sorunlarımızı siyasi parti liderlerine aktardığımızda, çözümün daha kolay olacağını düş

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Birliği üyelerini kabul etti.

Parti Genel Merkezinde, bir saat süren kabul, basına kapalı yapıldı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, görüşmeye ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanları Birliği üyeleri olarak Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Salman, birliklerinin bin 250 üyesi olduğunu açıkladı.

Birlik olarak belediye başkanlarının özlük hakları ve belediyelerin sorunlarıyla ilgili olarak TBMM'de grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarını ziyaret etme kararı aldıklarını ifade eden Salman, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini bildirdi.

Görüşmede özellikle belediye başkanlarının özlük haklarının gündeme geldiğini vurgulayan Salman, "Emekli belediye başkanları bin ile bin 300 lira arası aylık alıyorlar, bu arkadaşlarımız ciddi anlamda mağdurlar" dedi.

Salman, belediye başkanlarının yaşam standartlarının korunması için emekli aylıklarında iyileştirme yapılması gerektiğini vurgulayarak, belediye gelirlerinin de artırılmasını istedi.

Belediye başkanlarının çoğu zaman 24 saat esasına göre çalışma yürütmek zorunda kaldıklarını aktaran Salman, "Bu anlamda belediye başkanlarının problemleri ortak. O yüzden sorunlarımızı siyasi parti liderlerine aktardığımızda, çözümün daha kolay olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Salman, görüşmede Kılıçdaroğlu'nun da parti olarak belediye başkanlarının sorunlarını bildiklerini ve çözümü için ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.