Kırıkkale'den kısa kısa

Kırıkkale'den kısa kısa
Kırıkkale'de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2. Geleneksel Gençlik Şöleni düzenlendi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "2. Geleneksel Gençlik Şöleni" düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkilikte konuşan Okul Müdürü Şevket Yurduseven, öğrencilerde bu tür etkinlikler sayesinde birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularının daha çok güçlendiğini söyledi.

Şölen sayesinde öğrencilerdeki derslerin dışındaki beceri yeteneklerinin ortaya çıktığını belirten Yurduseven, "Gençlik Haftası kapsamında bugün şölen havası içinde öğrencilerimizle çok hoş etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ilk defa gördükleri çeşitli yöresel oyunları oynamanın heyecanını yaşadılar. Etkinliklere katılan öğrencilerimizde okul ve arkadaş sevgisi, paylaşma duygusu, olumlu davranış gösterme, saygı, başkalarına ve kendine güven, becerilerini keşfetme gibi daha birçok duygular da pekişmiş oldu. Geçen yıl başlayan gençlik şölenimiz bundan böyle her yıl geleneksel olarak devam edecektir." diye konuştu.

Şenlikte öğrenciler, halat çekme, yumurta taşıma, bilek güreşi, sandalye kapmaca ve yoğurt yeme yarışmalarının yanı sıra yöresel oyunların yer aldığı daha birçok etkinliği gerçekleştirdiler.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve müzik dinletilerinin ardından son buldu.


- Sulakyurt ilçesinde ortaokullar arası bilgi yarışması

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen yarışmaya katılan öğrencilere, matematik, Türkçe, fen bilgisi, İngilizce, din kültürü ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi alanlarından toplam 20 soru yöneltildi.

Yarışmada 70 puan alan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri birinci oldu.

Dereceye giren öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Kaymakam Fikret Dağ, bu tür yarışmalarla öğrencilerin genel kültür seviyelerinin daha da arttığını söyledi.

Okullardaki öğrencilerin çeşitli alanlardaki başarılarını artırmaya yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirten Dağ, "İlçemiz genelinde liseler arası bilgi yarışmasından sonra şimdi de ortaokullar arasında bilgi yarışması düzenledik. Öğrencilerimiz birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Güzel bir yarışma oldu.Emeklerinden dolayı öğrencilerimizin yetiştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.