İsmet Karababa

İsmet Karababa

Kocaman galibiyet

Kocaman galibiyet

Torku Konyaspor deplasmanda hiç kazanamadığı ilk yarıya oranla ligin ikinci yarısında deplasmanda 1-0’lık skorlar ile kazandığı Balıkesirspor, K.Karabükspor galibiyetlerine Beşiktaş'ı da katarken ligde 3. deplasman galibiyetini de yaşamış olduk.

 Ligin ilk yarısını 14. sırada 17 puan ile bitirdiğimizde ligde nasıl kalırızın hesaplarını yaptığımız dönemden ligin son 2 haftasına 7.sırada 44 puan ile tarihinin en rahat bir sürecini hem de bu kadar alternatifi az sınırlı bir kadro yapısı ile geçiriyor olmamızı irdelediğimizde  gelinen bu noktanın en önemli mimarlarından biri belki de en önemlisi Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman olduğu görülecektir.

Ligde üst, üstte puan kayıpları yaşamanın psikolojik çöküntüsünü yaşayan, sezonun bütün hedeflerinden bir bir uzaklaşarak mental olarak yorulan Beşiktaş'ın karşısına Torku Konyaspor'umuz ligde tarihinin en başarılı sezon sonunu geçirmenin verdiği rahatlığı ve öz güveni içinde çıktı. Maçı Torje'nin kornerden attığı gol ile 1-0 kazanırken sevenlerine kocaman bir galibiyet hediye etti.

Önce Türkiye Ziraat kupası, sonra şampiyonlar ligi hedefini kaybeden Beşiktaş için bir tek hedef kalmış lig şampiyonluğu, son 2 haftada kaybettiği 4 puan ile şampiyonluk yarışından geri düşen Beşiktaş için kalan 3 maçını kazanmak rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek olmak inandırıcı gelmemiş olacak ki; maç öncesi tribünlerin boşalmış olduğu, bilinen coşkunun yok olmuş olduğunun görülmesi büyük avantajımızdı.

Futbolcular; gerek mental yorgunlukları, gerek haftaya oynayacakları Galatasaray maçını düşünmüş olacaklar ki sahada isteksiz, inançsız bir Beşiktaş vardı. Bu avantaj içinde Torku Konyaspor önce rakibini kontrol etti, sonra tehlike bölgesine rakibini sokmayarak, pozisyon ürettirmeyerek iyice gerdiği rakibini ani çıkışları ile rahatsız etti. Bir puan iyi puan diye götürdüğü maçı attığı tek gol ile kazanarak üç puanı kaptı.

 Slaven Bilic gerek Galatasaray maçını düşünmesi gerek eksikler nedeniyle kadroda rotasyona giderek  Ersan'ın yerine Atınç ve Gökhan Töre yerine Mustafa Pektemek, Atiba'nın yerine de Necip Uysal'a orta alanda görev verirken, Aykut Kocaman'ın gelecek sezonun ile ilgili doğru karar verebilme adına son haftalarda sürekli kadro yapısında yaptığı değişikliklere Gençlerbirliği on birinden Kaya, Volkan, Ö.Ali, Mehmet Güven, Rangelov beşlisine  altı farklı isim katarak benim değil kulübün menfaatleri önemlidir anlayışının devam ettiğini gördük.

Ligde 7.sıralama için rakibimiz olan Mersin İ.Y ile bizim son 2 maçı değerlendirdiğimizde alacağımız bir galibiyet bizi ligi 7. sırada bitirmemizi sağlayacaktır. Ligin 24 haftasına kadar umutsuz, karamsar, gergin geçirip nasıl kurtuluruzun hesaplarını yaparken,  bugün ligin son 2 haftasına  girilirken 7.liği hedeflemek ne güzel değil mi? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR