Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

KOMÜT’te Genel Kurul Heyecanı

KOMÜT’te Genel Kurul Heyecanı

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) birçok STK gibi bu ay içinde olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Yıllardır şehrimizde faaliyet gösteren bu gibi kurumlar seçime gitmeden evvel değerlendirme yazıları kaleme alırız. KTO, KSO, MÜSİAD, ASKON… KOMÜT de Konya’da iş yapan inşaatçılar için önemli bir kuruluş.

Geçtiğimiz yıllarda başkanlık yapan isimler, ellerinden gelen gayreti gösterip belirli bir çıta tutturdular. Son genel kuruldan sonra başkan seçilen Konya kamuoyunun yakından tanıdığı isim Adem Bulut 2 yılı aşkın bir süredir KOMÜT başkanlığını yürütüyor.

Bu dönemde birliğin kurumsallaşması bir kademe daha hızlanmış. Pandemi sürecine rağmen önemli çalışmalar yapılmış. Alanında uzman isimlerin yer aldığı İŞ’te Hayat Sohbetleri ve son dönemde hayata geçerek üyelerin dairelerini baştan sona tanıtan KOMÜT TV’nin kurulması bunların başında yer alıyor.

Yakın tanıyan ve bizi takip eden okurlarımız Konya inşaat sektörüne dair birçok bilginin ilk bu köşeden paylaşıldığını bilir. Bu bağlamda 17 Haziran’da genel kurulunu yapacak olan Müteahhitler Birliğinin şu ana kadar netleşen tek aday listesi var. Son dakika sürprizi olmazsa, Adem Bulut mevcut yönetiminin büyük çoğunluğu ile birlikte KOMÜT’ü yönetmeye devam edecek.

Yapılan çalışmalar, üyelerin kamu kurumları nezdindeki sıkıntılarının çözülmesindeki başarı ve kamuoyunda sağlanan ağırlık bu süreci hazırladı diyebiliriz.

Geçtiğimiz dönem; Adem Bulut, Hasan Dağlı, Ali Kamacı, Furkan Özboyacı, Necip Taşpınar, Mehmet Eryılmaz, Seviban Kuşyılmaz, Halil Köseoğlu, Osman Derin, Muhammed Küçükyaman ve Ferit Baktemur. Yönetimde yer almıştı. Bu dönem birkaç küçük değişiklikle yola devam edileceğini öğrendim.

İnşaat sektörünün önceki yıllara göre ciddi şekilde kan kaybettiği, birçok müteahhidin yok olduğu bir ortamda böylesi bir STK’yı devam ettirmek kolay iş değil. Başkan Bulut ve ekibi inşaatçıları temsiliyet anlamında takdiri hak ediyor.

Yeni dönem mutlaka yeni katılacak isimler ile yeni bir heyecan getirecektir. Şehir için bu gibi STK’ların güçlü olması gerekiyor. Bu yüzden güçlü isimlerle temsil edilmesi önemli.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim…

MERAM BELEDİYESİ MELİKŞAH CADDESİ’NE EL ATMALI

Şehri çoğu zaman sokak sokak gezmeyi severiz. Çünkü Konya’yı sevmek bizler için onu yaşamak ile aynı anlama geliyor.

Son aylarda şehirde dikkatimizi çeken önemli bir cadde var. Meram Belediyesi’nin Meram Yeniyol’a ve Melikşah Caddesine cephe bir arsasını satması sonucu bu alan biraz daha değerlendi. Zira satılan alana Meram ilçesi için ilkleri barındıracak AVM konseptinde bir proje yapılıyor. Melikşah Caddesi boylu boyunca cafeler, restoranlar caddesi oldu gibi. Cadde boyunca yeni yapılan projelerin bitmesiyle daha da yoğunlaşacağı kesin. Şu anda bile çok ciddi bir araç trafiği var. Parklanma sıkıntısı var.

Yaya trafiği derseniz çok ama çok yoğun. Özellikle gençler bu caddeye rağbet ediyor. Meram Belediyesi öncülüğünde; ileride daha büyük sorunlar oluşmaması adına UKOME kanalıyla bu cadde için yeni tedbirler alınması zaruri. Tek sıra parklanma yaptırılabilir. Cadde tek yön halinde kullanılabilir. Tabii işin uzmanları daha rantabl çözümler bulacaktır. Bizden uyarması…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR