Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

KONEV AİLESİ SİZLERLE

KONEV AİLESİ SİZLERLE

Konya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, KONEV Ailesi Mart ayı toplantısını yine çoklu katılımla, hareketli sağlıklı bir toplum için gerçekleştirdi. Her ayın ilk cumartesi günü Ankara Genel Merkezinde Sayın Valimiz Hakkı Teke başkanlığında, bursiyerleri ve konukları ile toplantısını gerçekleştiren KONEV’in bu ayki konuğu Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı oldu. Başkan Küçükbakırcı tarafından, ‘İnsan Hayatında Sporun Önemi ve Bisiklet Sporu’ konulu söyleşi gerçekleşti.

Sporun kişinin beden ve ruh sağlığına sağladığı katkıların yanı sıra, ülke tanıtımına sağladığı faydaları anlatan Küçükbakırcı bisiklet sporunun özelliklerini de anlattı. Başarılardan, günümüz hayat şartlarında teknoloji ile iç içe yaşarken spor ve sporla olan yaşantımızdan, gelecekteki projelerden bahsederek, hatıralarına da değinen Küçükbakırcı; “Otomobiller şımartılmış, otoparklar hızımıza yetişemiyor, park sorunu yaşıyoruz. Toplu taşıma araçlarını kullananlar zamandan kazandığı gibi, temiz havaya da katkı sağlıyorlar. Sorun sadece park sıkıntısı kadar basit görünmüyor. Hareketsiz bir toplum haline geldik. Sağlıklı yaşayalım, tuzu kısıtlayalım, yürüyüşe çıkalım, spor yapalım, temiz hava alalım. Bunları ne kadar yapabiliyoruz? Yapabildiğimiz alanlar var mı? Toplu taşıma aracı kullanırsan, temiz havaya katkı sağlarsın. Spor yap, bisiklete bin, çevreni tanı, ruhun, düşüncelerin değişir. Yaşın ne olursa olsun 20 km de kan devri tamamlanır. Hareketli toplum sağlıklı toplum demektir” dedi. 

Hatıralarına değinen Başkan Küçükbakırcı; Yurt dışı Bisiklet Turnuvasına katıldığında ‘Where are you from?’ sorusuna Türkiye cevabını verdiğinde kimse ülkemizi tanımıyor, bilmiyordu. O an ülkemizi tanıtabilmesi için tek bir yol vardı, yarışmayı kazanması gerekiyordu, öylede de yaptı. İkiyüzelli kişi yarışmaya başlıyorsunuz, herkes birinci olmak için uğraşıyor. Böyle bir yarışta birinciliği elde ediyor, ülkemizi sporla tanıtıyor.

Spor yapan, sağlıklı ve okuyan gençliğe örnek olması için; ücretli bisiklet kiralama yerine, kitap okuyan gençlere bisiklet turu ödül olarak veriliyor. Projelerini anlatmaya başlayınca; ABD’den sonra 450 km ile bisiklet yolunun bizde Konya’da olduğunu, yakın bir zamanda Konya ile Çatalhöyük arasında bisiklet otoban yolunun da hayata geçirileceğinden, bahsetti. Bilinçli, spor yapan, sağlıklı ve sporda da ülkemizi temsil edecek gençler yetiştirmek adına, Transfer yerine amatör gruba yatırım yapmamız gereğinden bahsetti. Ayrıca burs alan öğrencilerimizde tezini keyifli ve başarılı şekilde sundular.

Bence eğlenceli spor araçlarından biri olan bisiklet, her yaşa her şarta uygundur. Pahalı bakım gerektirmez, az yer tutar, hiçbir taşıtın giremediği yerlere kolayca girip çıkar, trafik sıkışık olduğunda kolay ulaşım sağlar. Sağlıklı ve formda kalmanızı sağlar. Acele işlerin, telaşın, kalabalığın içinden özgürlüğü, iç huzuru yakalarsınız. Stresten uzak kalmanızı sağlar, psikolojik olarak rahatlatır.

Yeni bir yapılanma ile paylaşımcı, duyarlı, sosyal, örnek bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda ‘El Birliği, Gönül Birliği’ ile yola çıkan KONEV siz değerli hemşerilerimiz ve konuklarımızla zirveye taşınacaktır.

Konya ile KONEV arasında bir hızlı tren ulaşımı, bisiklet ile özgür mutluluk arasında sadece bir pedal uzaklık vardır. Konev ailesi sizleri görmekten onur, mutluluk duyacaktır.

Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR