Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONEVİ’YE YENİ KÜTÜPHANE PEK SICAK GELMİYOR…

KONEVİ’YE YENİ KÜTÜPHANE PEK SICAK GELMİYOR…

 

Yeni bir haftaya huzurlu sağlıklı girmenin şükür içerisinde yeniden sizlerden gelenlerle bizlerin dikkatlerini çekenlerle dolu dolu bir hafta diliyoruz.

Hemen konu başlıklarımızla girişimizi yapalım.

ANKARA YOLU’NDA YOLUN

SOL ŞERİDİNİ PARSELLEYENLER

Bizim sıkı takipçilerimizden çok değerli sanayici bir Mustafa abimiz var. Sağ olsunlar bize yorum destekleri ile güç katarlar. Geçtiğimiz hafta trafik sorunu ile yazdığımız yazıya tam destek veren Mustafa abi Konya-Ankara yolunda yani merkez ile Organize Sanayi bölgesindeki havaalanı yolundaki trafikte bir başka konuya dikkat çekiyordu. Mustafa abi şöyle diyordu;

“Trafik kurallarını bilmediğimizden hep kendimizi trafikte haklı görürüz. Bu nedenden dolayı da bu gibi olaylar hep devam eder gider. Buna trafik ne yapsın? Akşam saatlerinde Ankara Yolu’nda yolun solunda motor, tır, işçi servis araçları, kamyonlar sol şeridi kimseye vermezler. Yol ve şerit sanki onların. O saat kim bakacak bu gibi olaylara? Trafik kuralarını yaşayarak çözmeliyiz. Bu suçu işleyenleri MOBESE’den ceza ile cezalandırabiliriz. Bence kurallara riayet edelim yeter.”

ASLA DÜŞENE TEKME VURANLARDAN OLMAYALIM

Geçtiğimiz hafta Meram Bölgesindeki çöp toplama işi krize dönüşmek üzere. Bu konu ile ilgili bir iki küçük ama önemli detayı sizlerle ve yetkililerle paylaştıktan sonra da bu konuyu izninizle artık kapatmak istiyorum.

Belediyeden gelen açıklamayı biz gazetecilik anlayışı çerçevesinde aynen kelime kelimesine sütunlarımıza koyduk. Ama bu açıklamaya vatandaşlarımızdan inanılmaz bir tepki geldi. Mesela işte Derviş rumuzlu okurumuz en kibar hali ile bu açıklamaya şöyle tepki veriyordu

“Meram Belediyesinin açıklaması tam bir ukalalık bu müdürlüğün görevi çevreyi koruma ve kontroldür. Çöp kutusunun dışına atanı tespit et cezayı yaz bakalım çöp kutusu boşken yanına dökülüyor mu? Sırf bu gubuzlukları yüzünden bu seçimde bunlara oy yok.”

………..

Ve kendi kendime çok sordum yine bu konu niye bu kadar uzadı diye. İşte o açıklamanın ardından cumartesi günü kafa karıştırıcı bir iddia tekrar söylüyorum bir iddia bize ulaştı. Bu iddiayı makaslayarak ilgililere sadece şöyle hatırlatmak istiyorum;

“Uğur abi o ismi geçen ……………… ile ilgili bir şey söyleyeyim mi? Abi işlem yapıp kapatamadıkları dükkandır burası. Burayı işleten kişi apartmanda oturan kişilerin imzalarını taklit ederek ruhsat alıyor. Apartman yönetimi bunun farkına varıyor mahkemeye veriyor. Ama Meram Belediyesi burayı kapatamıyor. Siz böyle bir izin verdiniz mi? diye apartman yönetimine soracaklarına sahte imzalarla iş yapıyorlar. İşletenin bir yerlerde bir tanıdığı var sanırım. Çöp arabalarına GPRS takacaklarına ellerindeki yazılı belgeleri ve mahkeme kararlarını iyi inceleseler olur…(!)”

………….

Aman aman haaa. Bu iş başka yerlere ve iddialara gitmeye başladı. Siz değerli, samimi ve duyarlı okurlarımız, dostlarımız izin verirseniz bu konuyu burada noktalayalım. Malum Meram Belediyesinde kim kazanırsa kazansın bu dönemin bitmesine artık sayılı saatler kaldı. Gidenin arkasından davul çalmak, düşene bir tekme de bizim atmamız söz konusu olmaz.

Tekrar tekrar izninizle bu beş yıllık dönemi sevabı günahı ile noktalayalım ve 31 Mart’tan sonra yepyeni tertemiz sayfalarla önümüze bakalım.  

KARATAY’IN MERKEZİNDE

AHLAKSIZLIK İHBARI

Bu durumu şehrimizde konuyla ilgili olup da bilmeyenimiz yok. Yani polisimizde, ahlak zabıtası da bürokratlarımız da siyasilerimizde Karatay Bölgesinde Mengene Caddesinden tutun da belediyenin bulunduğu bölgedeki parklara kadar, Larende Caddesinden Çukur Cami çevresine kadar burada gayri ahlaki durum tüm yöneticileri çok üzüyor.

Yetkililer konuyla ilgileniyorlar mı? İlgileniyorlar. Amma sonuçta hiçbir şey değişmiyor.

Bu konu ile ilgili en duyarlı kesim ve bu durumdan en rahatsız olanlar ise sürekli olarak konuyu gündeme taşıyan bölge esnaf oluyor. Karatay’ın 1 numaralı yetkilisi ve sorumlusu bile bu durumu kabul ediyor ve yaşanılanları üzülerek içi sızlayarak itiraf ediyor.

Özellikle esnafımızdan gelen son durum ise daha da vahim, iddia odur ki “buralarda resmen yaşlı kadınlar yaşlı amcalarımızı kandırıyorlar”…

Biz de PUSULA Haber Merkezi olarak hafta içerisinde bu durumla ilgili bir haber dosyası hazırlamayı gündemimize aldık.  

KONEVİ BÖLGESİNDE KÜTÜPHANE İŞİ PEK TUTMADI

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’in önümüzdeki beş yıl için açıkladığı projeler arasında eski Askeri Hastane diye bilinen bölgede yıkımlar ve yeni çalışmaların ardından buraya kütüphane yapılacağı müjdesi bölge insanını da esnafını da, gencini de yaşlısını da erkeğini de kadınını da pek memnun etmedi.

Ben şahsen Uğur başkanının vizyonuna, ufkuna sonuna kadar inanan ve güvenenlerdenim. Bence de Uğur Başkan bu bölgede Konevi Hazretlerinin türbesinin de olduğu alanda dikkat çekici bir cazibe merkezi oluşturabilir.

foto-(1)-010.jpg

 

Uğur Başkan’ın en büyük özelliklerinden birisi de kendisine sunulan alternatiflere empati yaparak bakmasıdır. Mesela bu bölgede yaşayan insanlarımız özellikle hem türbenin yerli ve yabancı insanlara daha ferah bir şekilde sunulması hem de Konya’nın bu alandaki kalibresini yükseltebilecek tesis projesi olabilir.

İşte Konevililer rumuzu ile bizi de uyaran bir okurumuz “Konevi mahallesine yüzme havuzu ve spor tesisi istiyoruz” demiş. Buraya Meram’da geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Tesisi gibi bir tesis yapılabilir.

Bu tesis ile ilgili size ilginç bir detay vereyim mi?

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi’yi Köyceğiz bölgesindeki çalışmalarından dolayı mahkemeye veren ve bu davayı kazanan hukukçu bir abimiz bile Fatma Hanım’a Meram’a böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür ediyordu.

Meram’ın o bölgesinde böyle bir spor tesisine ihtiyacı var mıydı?

Vardı ve yüzde bin beş yüz doğru isabetli bir yatırımdı. Bu çalışmasından dolayı Fatma Hanım ve ekibine o bölgede yaşayan Meramlılar ve tenis sporuna gönül veren yüzlerce sporcu ve aileleri adına bizde teşekküre diyoruz.

Dönelim tekrar 1. Form, Şato Form ve Konevi Mahallesine.

Buraya Sayın Davutoğlu Başbakan iken Fatma Toru Hanımefendinin bölge ile ilgili hem şehrin tarihini hem de bölgenin turistik açıdan Konya’ya kazandırılmasını hedeflenen inanılmaz güzel hazırlanmış bir projesi vardı.

Bugün Sayın Davutoğlu yok artık. Yarın da Fatma Hanım olmayacak amma.

Olsun bu yönden Konya şanslı.

Konyalıyı ve Konya’yı Allah seviyor.

 

foto-(2)-011.jpg

 

Çevre Bakanımız Sayın Kurum var. Sayın Kurum’da bu yeni dönemde Konya için ve yöneticilerimiz için bulunmaz bir nimet olduğuna göre buraya klasik bir kütüphane projesinden çok daha öte farklı bir şeyler yapılabilir diye düşünenlere katılıyorum.

Ben de bir dönem bu bölgede yaşamış bir insan olarak bölgeye kütüphane yerine farklı proje isteyenlerdenim. Şehrin göbeğindeki alanın ucube karanlık iğrenç harabe görüntüsüne artık bir son verilmesini heyecanla bekliyorum. Çünkü Kültürpark içerisindeki mevcut güzel kütüphanemizin artısının eksisinin bu bölgeye heyecan verici bir artı kazandıracağına inanmıyorum.

Kimin haklı kimin haksız olduğunu da en iyi zaman gösterecektir inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yürüyebildiğin kadar yürü ki koşabilmen için nedenin olsun.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafikteki Konyalının bir kavşakta 3 hatta 4 kırmızı ışıkta bekleme sabırsızlığına son verebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR