Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

KONSİAD’ın ilk yatırımı Seydişehir’e

KONSİAD’ın ilk yatırımı Seydişehir’e

Seydişehir hafta sonu verimli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Belediye, Konya Sanayici ve İş Adamları Derneği ile birlikte düzenlediği “Bölge Kalkınma Hamlesi” panelini gerçekleştirdi.

İstanbul, İzmir ve Konya’dan katılan sanayici ve işadamları Seydişehir ve bölgeye yapılabilecek yatırımları ve bölgenin yatırım fırsatlarını konuştu.

Seydişehir’de son yıllarda çok ciddi gelişmeler yaşanıyor.

Ülkenin ilk ve tek entegre Alüminyum fabrikasında 600 milyon dolarlık yenileme çalışması yapıldı, çalışmalar devam ediyor.

Adeta yılan hikayesine dönen termal tesisler konusunda belediyenin ilk temeli atmasının ardından iki işadamı daha projelerini hazırlayarak termal tesis yapma kararı aldı. Kısa bir süre sonra temeller atılacak.

Belediyenin Kuğulu Vadisi, Seyit Harun ve Eski Garaj projeleri devam ediyor.

Bilindiği üzere Seydişehir Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara bölgesini Akdeniz bölgesine bağlayan en önemli geçiş güzergâhı üzerinde bulunuyor.

Bu yönü ile ayrı bir öneme haiz, Alacabel ve Tınaztepe tünelleri tamamlandığında yılın 12 ayı sürücüler hiçbir sıkıntı yaşamadan Antalya bölgesine ulaşabilecek. Ayrıca Seydişehir-Manavgat arasında da bölünmüş yol çalışmaları bölüm bölüm başlatıldı.

Bütün bu artılar göz önüne alındığında Seydişehir yatırım yapılması için cazip bir konuma geldi.

KONSİAD, bu artıları gördü ve ilçeler bazında ilk yatırımını Seydişehir’e yapma kararı aldı.

KONSİAD üyesi iş adamı Osman Arıtürk, Hatay iline yapacağı yatırımı belediye başkanının girişimleri sonucu Seydişehir’e yapma kararı aldı.

Kurulacak çorap fabrikasında ilk etapta 50 daha sonra 100 ve ilerleyen zamanlarda 400-500 kişiye kadar istihdam sağlanacak. Tesisi hem iç piyasaya hem de ihracata çalışacak ve birkaç aya kadar üretime başlayacak.

KONYA NEFES ALAMIYOR

 “Konya nefes alamaz hale geldi. Çünkü yükü çok ağır”  

Konya’ya yakın Seydişehir-Beyşehir gibi ilçelerin Organize Sanayi Bölgelerine lokomotif görevi verilmeli. Bu konuda KONSİAD ve MÜSİAD öncülük yapmalı.

Konya merkezde bulunan OSB’ler de çalışan bir işçi 1.5 saatten önce evinden işine gidemiyor. Oysa işyeri Seydişehir veya Beyşehir de olsa 45-50 dakika da işyerine ulaşabilme imkanına sahip olacak.

Bunun yanında ilçelerde ekonomi canlanacağı için, bu da beraberinde sosyal hayatı canlandıracak, ayrıca şu anda Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan köylerden kentlere göç önlenmiş, böylece kalkınma tabandan tavana sağlanmış olacaktır.

Konya’daki nüfus ve trafik yoğunluğundan son günlerde Konya halkı da şikâyetçi. Bir önemli konu da son yıllarda Konya merkezde sayıları hızla artan Organize Sanayi Bölgeleri Konya’nın verimli toprakları üzerine kuruluyor.

Bu sebeple bir an önce yükün ilçelere dağıtılma zamanı geldi de geçiyor. Bundan böyle Konya daha da nefes alamaz hale gelecek.

KONSİAD ve MÜSİAD üyesi iş adamlarının Konya merkezde gelinen noktayı görmeleri son derece önemli.

Panelde KONSİAD üyesi iş adamlarını Seydişehir ve bölgeye yatırım yapma konusunda oldukça istekli gördüm.

Belediye de üzerine düşeni yaptığına göre, Seydişehir yatırım yapılması için oldukça cazip bir yer haline gelmiştir.

KONSİAD’ın ilk yatırımı Seydişehir’e yapması da bunun bir göstergesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR