Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya 1. Sıra değiştiyse!..

Konya 1. Sıra değiştiyse!..

Büyük bir sürpriz olmazsa anlaşılan o ki Konya; Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti 1. sıra adaylığını kaybetti.

İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday olan Başbakan Davutoğlu ile ilgili şu aşamada niye gitti niye geldi yorumları yapmak parti ve dava şuuru olan insanların yapmaması gereken bir davranış.

Yarın dananın kuyruğu kopuyor. Listelerin YSK’ya verilmesinin ardından tüm tartışmalar son bulacak tabiri caizse tıraş gözün önüne inecek…

 

Dün gün boyu madem Davutoğlu Konya’dan aday değil öyleyse Konya 1. sıra kim olacak sorusunu sordu herkes. Biz de kulislerde bu soruya cevap aradık.

 

Tabi bu sorunun cevabını verebilmek için Karaman 1. sıranın kim olduğunun da önemi var.

Karaman 1. sıra Lütfi Elvan ise… Ki olma ihtimali yüksek. O zaman Konya 1. sırada Recep Konuk’u görürsek kimler şaşırır?

 

AK Parti Konya’da 12. milletvekilini kazanmak adına böyle bir girişimde bulunabilir. Gelin isterseniz kısaca bunun analizini yapalım.

 

AK Parti Konya’da 12 vekil almak için en çok Ereğli, Ilgın, Cihanbeyli, Seydişehir ve Beyşehir gibi milliyetçi oyların yoğun olduğu bölgelere doğru hamle yapmak zorunda. Gerek merkezde gerekse diğer ilçelerde maksimum oy düzeyine çıkıldığı biliniyor. Ancak saydığım ilçelerde durum farklı.

 

Ereğli’de bildiğiniz üzere bir şeker fabrikası var. Konya Şeker’e ait değil. Lakin oradaki çiftçi Konya Şeker’e dahil olmak için adeta can atıyor. Ereğli’ye yapılacak bir Recep Konuk hamlesi işin rengini değiştirebilir.

 

Ilgın’da da bir şeker fabrikası var. Ereğli’deki durumun bir benzeri burada da geçerli denilebilir. Milliyetçi oylar Recep Konuk sevgisiyle bu bağlamda birleşebilir.

 

Seydişehir ve Beyşehir’deki milliyetçi oyları yine oraya farklı yatırımlar yapan ve daha da yatırım yapacağının sinyalini veren o ekolden gelmiş birinin AK Parti saflarına kaydıracağını görmek zor değil.

 

Cihanbeyli ilçesini bu dizine yazdığım için kimi okurlar şaşırmış olabilir. Cihanbeyli’yi çok yakından tanıyan biri olarak çok rahat ifade edebilirim ki orada Sayın Konuk’a karşı aşırı bir sevgi var. Pancarla ilgili halk ve ya oradaki yatırımlarla mutlu olan halk bu oluşumun başındaki kişiyi hem seviyor hem de vefa duygusu besliyor. Ayrıca önceki dönem Cihanbeyli gibi bir yerin Belediye Başkanının MHP’den seçildiğini unutmamak gerekiyor.

 

Dün listeyle ilgili tahminlerimizi yazdık. Bugün biraz daha aralanan sis perdesi üzerinden birkaç bilgi daha verelim. Başbakan Davutoğlu, İstanbul’dan aday olursa Konya 1. sıra Recep Konuk olur mu? Olursa sürpriz olmaz!

Listede değişecek olan 2 bayan vekilin isimlerini biz de bilmiyoruz (!) ama sayının 2 olması sürpriz değil!

 

12, 13 ve 14. sıra için düşünülen isimlerin değiştiği Konya’da gelecek vaat eden veya 12’yi zorlayacak isimlerin o sıraya konulacağı da konuşulanlar arasında.

Yarın ola hayrola…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR