Konya Aydınlar Ocağı Toplandı

Konya Aydınlar Ocağı Toplandı
Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu, beş aylık bir aradan sonra toplanarak hasret giderdi.

Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu, beş aylık bir aradan sonra toplanarak hasret giderdi. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Kitapkurdu Mustafa Sinan Ümit’e, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Yolların Tanıkları Anadolu Selçuklu Hanları” adlı kitabı “Kervan Belgeseli” VCD’siyle birlikte hediye etti.

Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu, küresel koronavirüs salgını dolayısıyla beş ay aradan sonra ilk defa toplandı.

Konya Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Ümit’in Ümit Jant Fabrikası’nda biraraya gelen Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri, hasret giderdiler. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, toplantının önemine binaen Kitapkurdu Mustafa Sinan Ümit’e, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve projede Konya Aydınlar Ocağı’nın emeği olan Türkiye İpek Yolu güzergâhı üzerinde bulunan “YOLLARIN TANIKLARI ANADOLU SELÇUKLU HANLARI” adlı kitabı, “Kervan Belgeseli” VCD’siyle birlikte hediye etti.

Kitapkurdu Mustafa Sinan Ümit de, K.A.O. Yönetim Kurulu Üyelerine D. Mehmet Doğan’ın “Bir Lügat Bulamadım” ve “Darbeler, Müdahaleler ve Siyasî Sistem” adlı kitaplarını hediye etti.

Mustafa Sinan Ümit, daha sonra Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Balkan, Mehmet Altuntaş ve Hasan Özücan ile toplantıya misafir olarak katılan Gazeteci-Yazar Hikmet Peker ile Prof. Dr. Abdullah Öksüz’e, Büsan Özel Organize Sanayi’sinde bulunan ÜMİT JANT fabrikasını gezdirerek üretilen jantlar hakkında bilgi verdi.

“HAYAT İŞTİR, İŞ HAYATTIR”

“Hayat İştir, İş Hayattır” diyen Ümit Jant Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ümit, “Tekerden Janta İnsanlığın bilinen ilk icadı olan tekerlek, bugün “tekerlekli araçlar” olarak insan hayatında vazgeçilmez bir yere sahiptir.” dedi. Ümit, Dünya ülkeleri ile Türkiye’ye standart ve isteğe bağlı her türlü jant üretimi yaptıklarını belirterek “Ümit Jant, Konya’dan dünyaya açılan bir kapıdır. Türkiye tarımının başkenti Konya’da kurulan ÜMİT JANT, 30 yıldır heyecanını kaybetmeden üretici ve çiftçimize hizmet vermektedir” dedi.

 

“‘YENİ İPEK YOLU’ DÜŞÜNCESİNE SICAK BAKTIK”

Önsöz’ünü proje koordinatörü İbrahim Dıvarcı’nın kaleme aldığı kitabı “Takdim” yazısında “Türkiye Cumhuriyeti olarak, Çin’den başlayacak ve Avrupa’da bitecek olan “Yeni İpek Yolu” düşüncesine her zaman sıcak baktık” diyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kervan Belgeseli” ve “Yolların Tanıkları Anadolu Selçuklu Kervansarayları” kitabının, bu alanda çalışacak olanlara yeni ufuklar açacağına inandığını belirterek projede emeği geçenleri tebrik ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.