Konya barosundan çoklu baroya tepki

Konya barosundan çoklu baroya tepki
Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Çoklu Baroya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Konya Adliyesi  önünde yaptığı açıklamada çoklu baro sistemine karşı olduklarını ifade ederek; "Hepimizin malumu olduğu üzere çoklu baro oluşumuna izin veren kanun değişikliği TBMM başkanlığına sunulmuştur. Konya Barosu olarak bu değişikliğini şiddete karşı çıktığımız bir kez daha ifade ediyoruz.Baromuzun yanında diğer tüm baroların da karşı çıktığı tartışmasızdır.

Yasa teklifinin TBMM başkanlığına sunulmasından önce kamuoyuna yansımasının ardından başlayan süreçte getirilmek istenen düzenlemeye karşı olduğumuzu defalarca ifade ettik.Süreç devam ederken 19 Mayıs 2020 ve 1 Haziran 2020 tarihlerinde 80 Baro Başkanı tarafından ortak bir açıklama yapılarak çoklu baro uygulamasını içeren teklifin mesleğimize, savunmaya, asalet sistemine, hak arama özgürlüğüne zarar vereceği mesleğin icrasıyla ilgili olarak kargaşa ve kaosa yol açacağı açık bir biçimde ifade edilmiştir.

Yine Baro Başkanlığımız tarafından yapılan ayrı açıklama ile teklifin yasalaşması halinde doğacak sorunlara dikkat çekilmiştir bu sorunların avukatlık mesleğinin icrasını imkansız hale getireceği bir kez daha vurgulanmıştır.

Teklifin yasalaşması ve illerde birden fazla baro yapılanmasına izin verilmesi haline başta meslektaş dayanışması olmak üzere disiplin,staj, adli yardım, CMK gibi uygulamalarda çözümü mümkün olmayan sorunların doğacağı tartışmasızdır..."

Ayrıntılar Geliyor..

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.