İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Pandemi günlerinde bir belediyecilik kıyası

Pandemi günlerinde bir belediyecilik kıyası

Virüs sürecinde popülerliği en yüksek mecra kuşkusuz Twitter olmuştur. Vaka sayıları, genelgeler, yasaklar ilk buradan duyuldu hepimize.

Faydalı bir sosyal medya aracı olarak baktığımız twitterin aslında inanılmaz tehlikeli olduğunu sahte belediyecilik PR’ı örnekleri ile aktarmak istiyorum.

***      ***      ***

Virüs ülkemize girdiği günden bu yana bir takım twitter yalancısının İstanbul, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bazı sahil hattı belediyelerin başkanlarının sanki devlet yönetiyorlar algısı  oluşturmak için ciddi bir gayretine şahit olduk.

***      ***      ***

Konya’da bir mahalle sakinin gönüllü bir şekilde üzerine görev olarak aldığı küçük bir hayır yahut hizmet işinin başka şehirlerde belediye başkanlarının yaptığını gösteren birçok fotoğrafına rastladım. Aman Allahım altına gelen yorumlara baktım, sanki o başkan Afrika’daki tüm açları doyurup, medeniyet kurmuş gibi takdir ediliyor.

***      ***      ***

Bir koli yardımı 8 kişiyle dağıtan, utanmasalar teslim töreni yapıp kurdele kesecek belediyelerden bahsediyoruz arkadaşlar.

***      ***      ***

Kimsenin yaptığı hayır küçümseyecek haddimiz yok. Kabul eden ve ecrini verecek olan Allah’tır. Ama işin içine riya girerse, riyada aşırı gidip bizim cenahın amellerini karalamaya çalışırlarsa da buna müsaade etmeyiz.

***      ***      ***

Bir de gelin Konya Belediyelerine bakalım.

Büyükşehir Belediyesi kaptanlığında, Karatay, Meram, Selçuklu Belediyeleri süreçte Nobel ödülüne layık görülecek bir mücadele verdi.

Belediyeciliğin sadece asfalt, park, temizlik olmadığının en büyük örneğini gösterdiler.

***      ***      ***

Açım diyen doyuruldu, giydirildi. Kirasını ödeyemeyene nakdi destek verildi. Sosyal kart dağıtımında rekor kırıldı, Büyükşehir faturalardan ve kiralardan taviz verdi, kiracılar mağdur edilmedi.

Yine, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dağıttığı maske sayısındaki rakamlar telaffuz edilemeyecek boyuta ulaştı.

***      ***      ***

İlçe belediyeleri hakeza kiracılarını mağdur etmedi. Ramazan olması hasebiyle de kurulan ekipler kapı kapı gezdi ve ihtiyacı olanın eksikleri giderildi. Muhtarlar vasıtasıyla herkesle temas kuruldu.

Yine ilçe belediyelerin iştirakindeki fırınlar kapı kapı ekmek servisi yaptı.

***      ***      ***

Peki bahsettiğimiz Sosyal Belediyecilik devam ederken yapı ve düzenleme işleri aksadı mı ?

Hayır…

***      ***      ***

Tüm bu süreç devam ederken Konya’nın en büyük projesi Metro’da kazma vuruldu. Yine eski stadyuma yapılacak olan Konya’nın en büyük camisinin inşaatına besmele çekildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi sokağa çıkma yasağından istifade birçok caddenin düzenlemesini tamamladı, asfaltını döktü.

Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyesi’nin temizlik ekipleri, fen işleri ekipleri hiç durmadı.

***      ***      ***

Yukarıda yazdıklarımı, sahil hattı belediyelerinden bir tanesi yapsa göğe çıkarırlardı herhalde twitter delikanlıları.  

***      ***      ***

Dünya virüsün biyolojik yayılımına karşı aşı arıyor. Kim bulur bilemeyiz.  Ama, Konya Belediyeleri maddi ve manevi yaralar açılmasın diye yapılan desteklerle birçok AŞI VURDU vatandaşına.

Bu aşı, tedavi; yetimlerin, ihtiyarların, dul kalmışların, evsizlerin, işsizlerin, çocukların yüzünü güldürdü.

Allah razı olsun…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR