Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya bugünün kıymetini bilmeli

Konya bugünün kıymetini bilmeli

Konya olarak bugün ülkenin zirvesini ağırlayacağız. Konyalı olarak, Konya’da yaşayan insanlar olarak siyasi görüşümüz, cemaatlerimiz, düşüncelerimiz ne olursa olsun bugün Konya için yine tarihi bir gün olacak inşallah. 

Hep gazetecinin tarafsız olmasından yanayım. Hep bunu savundum, inşallah bırakıncaya kadar da bunu yapmaya çalışacağım.

Gazetecinin takımı olamaz. Gazetecinin partisi olamaz. Belki bugün için partisi, takımı olanlar kazanıyormuş gibi görünse de özür dileyerek bu görüşe ben katılmıyorum. Bizim tarafımız hak, adalet, halk olmalı diye düşünüyorum.    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı dönemlerinde şehrimize neler kazandırdığı çok açık ve net. Eğer biz Konya olarak birlik ve dirlik içerisinde olabilseydik, Sayın Cumhurbaşkanı hizmeti Konya’ya akıtabilir miydi? Kesinlikle evet.

Şimdi Konya için önümüzde çok büyük bir nimet var.

Dün Başbakan olarak “Yürekten Konya sevdalısı” olduğunu açık seçik beyan eden bir Cumhurbaşkanı var.

İki… Bugün Konyalı bir Başbakanımız var. Konyalı bir Başbakan yüzyıl sonra bir daha belki olabilir ancak yakın zamanda böyle bir ışık göremiyorum.

Ve Konya’nın AK Parti iktidarlarında da en çok ihmal edildiği alanlar olarak gördüğümüz karayollarından havayollarına kadar adı ulaşım olan bölümde yine Konyalı bir Bakanımız var.

Bu üçlü Konya için ve bugün için tarihi bir fırsat. Ne olur bu satırlarımızı siyasi olarak değerlendirmeyin. Sade bir vatandaş olarak, Ankara’da İstanbul’da anasına babasına çoluğuna çocuğuna şifa arayan bir insan yerine kendinizi koyarak empati yapın.

Tamam hava bulutlandı mı Konya’ya uçak inip kalkamaz. Bu durumdan iş dünyasından öğrencilerimize kadar herkes etkileniyor. Ve bugün şehir için yepyeni bir pencere açılıyor. Konya-İstanbul hızlı tren hattının devreye girmesiyle artık hava şartları nedeni ile uçamayan uçaklar, kapanan yollar bizim üzmeyecek.

İnşallah Sayın Bakanımız Elvan’ın dediği gibi 4 saat 15 dakikaya İstanbul’da olacağız.

15 yıl boyunca önce haftada bir kez karayolu ile Konya-Ankara, daha sonra da iki haftada bir Konya-İstanbul mecburi yolculuk yapmak zorunda kalarak bu çileyi çeken bir Konyalı olarak bugünün Konya için bir bayram olduğuna inanıyorum.

Ve bunun içinde çok mutluyum.

Çileyi çeken bilir. Ne demek istediğimizi anlayamayanları, ya da dananın altında buzağı arayanları Cenab-ı Allah’a havale ederken bugünün Konya için görünende yeni bir milat olduğuna olan inancımızı tekrarlıyoruz.

Konya olarak önümüzdeki yılları daha akıllı, daha mantıklı, daha ufuklu ve de fitne fesat ve dedikodudan uzak geçirmeyi başarabilirsek böyle günlerin çok olacağına inanıyoruz.

Bugünü bizim için, Konya’nın yeni bir Şeb-i Arus’u olarak görüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İşimizi en iyi yaptığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR