Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya gibiyim (!)

Konya gibiyim (!)

Bugünkü yazımıza bu şehrin kendi sektörü olan hekimlikte örnek insanı gönül dostu bir hanımefendinin sosyal medyada paylaştığı şu satırlar ile başlamak istiyoruz; 

“Konya gibiyim bugün

Bıraktım sakinliğimi Meram’da, aşkı Mevlana’da özgürlüğü Aydınçavuş’ta…

Sille kadar yorgun, Teksas kadar yıkık, Rampalı gibi kitaplarda saklıyım.

Doğanlar kadar belalı, otogar kadar hüzünlü, Alaaddin kadar kalabalıklar içinde yalnızım.

Konya gibiyim yani.

Akyokuş’tan bakınca ışıl ışıl, aslında yorgun bitkin, lakin her şeye rağmen İnce Minare gibi dimdik ayaktayım.”…

……….

Kim yazdı ise tek kelime ellerine sağlık, yüreğine sağlık.

Helal olsun bu insana.

…………..

Tekrar şehre ve şehir meselelerine izninizle dönelim.

TEKSAS DURAĞINDA DİLENEN

SURİYELİ ÇOCUKLAR

Teksas durağı diye Alaaddin çevresinde bulunan otobüs, tramvay ve minibüs duraklarının olduğu yer bu şehrin toplu ulaşım noktasında en merkezi yerlerinden birisidir. Hatta şu anki konumu ile eski Kayalıpark gibi diyebiliriz.     

Geçen gün belediyede görevli bir bayan okurumuz ikindi saatlerinde Teksas durağının halini bize şöyle özetliyordu; “Uğur Bey, bu durakların olduğu yerde sürekli olarak Suriyeli beş altı yaşlarındaki çocuklar dilencilik yapıyor. Ya da yaptırılıyorlar. Bunları biraz izlerseniz gruplar halinde aynı durum Kayalıpark’a kadar da gidiyor.

Bu durumu yetkililere bir iletseniz”….

…………

Biz de huzurlarınızda bu bayan okurumuza teşekkür ediyor ve konuyu herkes ile paylaşıyoruz.

MAR-SAN SANAYİ SİTESİNİN SOKAK LAMBALARI

Bir okurumuz ise şöyle diyordu; “S.A. Abi yazında MEDAŞ'a teşekkür edince ben de dert yanmak istedim. Mar-San Sanayi Sitesinde sokak lambaları arızalarını yıllarca bildirmemize rağmen yapmıyorlar. Hele bu ay inat ettim yaklaşık 20 gündür en az 10 kere aradım ama gelip bakan falan yok.

Hele bir cadde var hiç aydınlatma yapılmamış. 2013 yılında MEDAŞ'a dilekçe verildi yönetim tarafından gelen cevapta 2014 yılı yatırım planına alındığı cevap yazısı geldi. 2014 yılında yapılmadı tabii. 2015 yılının başında önceki yazışmaların dosya numaraları ve ekleri ile bir dilekçe daha verdik. Ona da cevap 2016 yatırım planına alındığı cevabı geldi. Mart ayında yapılan huzur toplantılarında Vali Bey'e de ilettim. Orada MEDAŞ Müdür yardımcısı da vardı. “İlgilenelim” dedi ama hala gelip giden yok. 2016’yı da bekleriz ama ben 2016’da da yapılacağına inanmıyorum.”

……………

Öyle demeyelim biz inşallah 2016’da yapılacağına inanıyoruz. 2016’da da yapılmazsa hep birlikte konunun takipçisi olalım inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar göründükleri gibi olmalıdır. Eğer değillerse hiç görünmesinler daha iyi.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

TEDES bölgelerinde belirtilen hızın çok altında sol şeridi kapatıp trafik akışını engellemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR