Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya için Bakanımız Fahrettin Koca bir de bunu denese

Konya için Bakanımız Fahrettin Koca bir de bunu denese

Korona belası başımıza geldiğinden beri canhıraş gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Onları bir orkestra şefi edasında yönlendiren hemşerimiz bakanımız Sayın Fahrettin Koca, kuşkusuz saygıyı ve takdiri ülkede en çok hak eden insanların başında yer alıyor.

Bazılarımızın umurunda olmasa da korona virüs kış aylarındakinin aksine artık eşimiz, dostumuz, tanıdığımız insanların başında. Hazirana kadar şu da olmuş bu da olmuş diyerek ‘–miş’li -muş’lu’ cümleler kurarken şimdi vakalar karşımızda duruyor.

Buna rağmen kışa göre vaka sayılarımız az görünüyor. Toplumun büyük kısmı bağışıklık kazanmadan bu iş yakamızı bırakmayacak.

Geçen yılın bu aylarıyla ölüm sayıları karşılaştırıldığında çok iyi anlamamız gereken bir tablo çıkıyor karşımıza. Ben sadece size bakmanızı söyleyeyim.

Bakanımızın attığı tweetler TV’lerden yaptığı uyarılar artık rutin halini aldı. İnsanın fıtratı gereği her gün de uyarsanız bir müddet sonra artık uyarılar normalleşiyor. İnsanlar yakınlarında bir şeyler olduğunu görmediyse, ciddiyetini kaybetmiş durumda.

Konya olarak maalesef Türkiye’de en çok Covid-19 vakası görülen 5 ilden biriyiz. İllerin açıklanmasına başlandığından beri birkaç küçük istisna dışında bu listeden hiç aşağı düşmedik. Aslında kış aylarına göre çok daha sıkıntılı durumdayız.

Bence kırmızı alarm durumu var. Lakin adı konulmuyor. Hastanelerde rica minnet yer bulunabiliyor.  Konya şehir olarak sıkıntılı. Doktorlar da hemşireler de Sağlık kuruluşları yöneticileri de bıkmış durumda. Özel hastaneler hasta falan kabul etmiyor. Zaten onlara ne oluyor anlamak güç. Hani şehirdeki tüm hastaneler pandemi hastanesi ilan edilmişti?

Yaptırım gücümüz yok mu Allah aşkına! Tek tek burada hangisinin hastalara nasıl davrandığını mı ifşa edelim illa!

Konyalı Bakanımızdan bir pozitif ayrımcılık istesek. Bakanımız yakın zamandaki programlarından birine bir Konya ziyareti eklese. Şehirde kurallara uyarak, bir program yaparak farkındalık oluştursak. Biliyoruz ülke ile meşgul. Zor bir süreç geçiriyor. Lakin hemşerileri olarak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’dan böyle bir program rica ediyoruz. Elbette 81 vilayeti ziyaret şansı yok ama bu şekilde vaka sayısı çok olan iller ziyaret edilip farkındalık programları yapılırsa; hem sağlık çalışanlarına moral olacak hem de hastanelerdeki kaybolan konsantrasyon yeniden sağlanacaktır.

Halk açısından da olayın ciddiyetine yönelik Sağlık Bakanının il programları olayın rengini değiştirebilir. İlk olarak memleketten başlaması bizlere de en büyük jest olur.

 

UĞUR BAŞKAN EL ATARSA ÇÖZÜLÜR

Konya Büyükşehir Belediyesi bisiklet şehri Konya ifadesini zihinlere kazıyabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Özellikle yaz aylarında havamızın daha da temiz olması, yakıt harcamalarının düşmesi, daha da önemlisi insanların hareket etmesi için bisiklet kullanımı en doğru tercih. Korona virüsün toplu ulaşım kaynaklı yayılımını engellemenin en güzel yolu da kısa mesafeler için bisiklet kullanmak. Hem katılıyor hem de sonuna kadar destekliyoruz. Dün Başkan Uğur İbrahim Altay da bu bilinci artırmak için çekilişle bisiklet dağıtmaya devam ediyordu. 

Bisiklet kullanımında daha evvel belirttiğim gibi en önemli mesele park etme. Güvenli bisiklet parkları yapmadan üstelik bunları halkın gözünün gördüğü yerlerde konumlandırmadan tam olarak bisiklet şehri olamayız. Önce güveni sağlamak zorundayız. Kilitsiz olarak bisikletleri koyduğumuzda ortadan kaybolma riski olmamalı. Uğur Başkan’dan ricamız bu konuya el atması. Güvenli Bisiklet parklarına ihtiyacımız var. Başkan söylerse eminim kısa sürede bu problem çözülecektir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR