Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya için yeni dönem

Konya için yeni dönem

Türkiye’yi bilmeyiz ama Konya için AK Partilisinden MHP’lisi ne CHP’lisinden Saadet Partilisine, İYİ Partilisine kadar hatta bugün için ortalığın haline kızıp sandığa gitmeyeceğim diyenlerin bile merakla beklediği aday tanıtımının ardından beklemeyi insanların ilk mutluluk ya da öfkelerinin geçtikten sonraki yorumlarını almayı tercih ettim

İşin yorum ve analiz bölümüne izninizle AK Parti’den başlayalım;

Malum yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı yani şehrin bir numarası artık Uğur İbrahim Altay… Uğur Başkan, Konya için sürpriz olmadı zaten Tahir Başkan koltuğunu Uğur Başkan’a bırakırken elbette bu kararı ve tercihini kafasına göre yapmamıştı. 50 defa kesip 40 defa biçen Tahir Başkan koltuğunu Uğur Başkan’a bıraktı. Bu noktada da Reis başta olmak üzere şehirden tek olumsuz söz ya da gürültü çıkmadı.

Merkez ilçelerimize gelince nasıl Tahir Başkan koltuğunu güvenerek gözü arkada kalmadan Uğur Başkan’a devretti ise Uğur Başkan da on yıldır başarı ile yaptığı projelerle Selçuklu’nun ismini Türkiye çapında duyurmaya başardığı makamını Ahmet Pekyatırmacı Bey’e bırakırken yeni dönemde Selçuklu’nun başkan adayı Ahmet Bey de bizler ve yöneticiler için sürpriz değildi.

Karatay’da Mehmet Hançerli’den sonra yani üç dönem belediye başkanlığı yaptığı için mecburen koltuğunu bırakan başkanın yerine 3-4-5 ne kadar aday adayı başvursa da ilk günden bu yana Hasan Kılca ismi buraya oturmuştu. Siyasi kulislerde hep ama hep Hasan
Kılca birinci sırada yer alıyordu. Dolayısıyla Sayın Kılca da kimse için sürpriz değildi.

Merkezde en büyük tantana “Meram” için oldu. Şimdi merkez ilçeler ve diğer ilçeler için yapılan kulisleri Ankara’dan merkeze merkezden ilçelere içerdeki kavgaları dile getirmek kimseye fayda sağlamayacağı için o dönemi kapatıp önümüze baktığımız zaman Meram gerçekten son dönemlerde yani AK Parti iktidarlarında AK Parti’nin de şehrinde Meramlıların da kanayan bir yarasıydı. Meram için pek çok isim konuşulsa da sayısı 2’yi 3’ü geçmeyen aday adayının ağırlığı hissediliyordu.

Yerelde en iyi yapmanın çabası içerisinde 21 Aralık tarihindeki manşetimizde Meram’daki kavgayı, gürültüyü, tartışmayı bitirecek ismin “Mustafa Kavuş” olduğunu belirtmiş Mustafa Başkan’ın fotoğrafını yayınlayarak Meram’ın adayının sayın kavuş olduğunu ilk biz yazmıştık çok şükür.

 

foto-001.png

(Foto: 21 Aralık 2018 Pusula Gazetesi manşet haberi)

O günler için böyle bir risk almamız gerçekten akıllı adam işi değildi; ama sonuçta biz de kendi istihbarat kaynaklarımıza ve dostlarımıza güveniyorduk. Konya’dan ve Ankara’dan gelen bilgiler ışığında Sayın Kavuş’un Selçuklu’dan adaylık başvurusu yapmasına rağmen Meram’ın başkan adayı olacağını gördük ve gazetemize manşet yaptık. Aynı haberde Selçuklu için Ahmet Pekyatırmacı, Karatay için de Hasan Kılca’nın aday gösterileceğini ifade ettik. Sonraki bir aylık süreçte çok şeyler döndü; dedikodular, yıpratma çalışmaları, sosyal medyadan salvolar ve liste savaşları… Ama gelinen noktada taa o günlere dönüş yapıldığı ya da ilk anda oluşturulan tablonun kararlı bir şekilde korunduğu görüldü.

………

AK Parti aday gösterdiği 13 ilçede adayını değiştirdi. Karatay ve Meram’ın yanı sıra Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Çumra, Derbent, Ereğli, Güneysınır, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı ve Kulu belediye başkanları yeni dönemde yok.

Bunlar içerisinde 3 dönem kuralına takılan Karatay, Derbent ve Kulu var.

……..

DEMEK Kİ MEHMET KALE, “KALE GİBİ SAĞLAM”MIŞ!

İlçelerin parti içerisinde kavgası ve dengesinde en çok konuşulan gidip gelen, çalışılan ilçe şüphesiz Cihanbeyli… Yani Cihanbeyli’nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kale’ydi. Çok şeyler söylendi, mertçe söylenmedi, fısıltı halinde konuşuldu; ama Sayın Kale bir kez daha aday gösterilince anlaşılıyordu ki Kale “kale gibi sağlam” durmayı başarmıştı.

Bozkır Belediye Başkanı iken Meram’a aday olan İbrahim Başkan’ın böyle bir tercih yapmasını biz de hâlâ anlayabilmiş değiliz. Zira İbrahim Başkan hem Bozkır’dan oldu hem de Meram için umduğunu bulamadı.

…….

 

EREĞLİ GİTTİ GELDİ

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak çalışmasında her iki partinin üst düzey yöneticilerini en çok yoran il şüphesiz ki Ereğli oldu. Ereğli’nin MHP tarafından nasıl ısrar ve inatla istendiğini biliyoruz. Bu konuda da çok iddialıyız. Dahası AK Parti’nin en yetkili isimlerinden birisi- ki o isim şimdilik bizde saklı kalsın- “Ereğli gitti geldi, gitti geldi, gitti gitti geldi” dediğini de biliyoruz. Yani AK Parti ile MHP’nin MHP’ye beş olacak üç olacak hesaplarında Ereğli bir yerde dengeyi bozan ilçe oldu,

Son seçimlerde (30 Mart 2014)

MHP; Konya'da Emirgazi, Doğanhisar ve Akören'i kazanmıştı.

Akören adayı Ekrem Tulukçu seçimden sonra AK Parti saflarına katılırken, Doğanhisar Başkanı Abdullah Koç ise Temmuz 2017'de partisinden istifa edip yola bağımsız aday olarak devam etmişti.

MHP ÇIRAK MI ÇIKTI?

Başkan adaylarının açıklanmasından sonra MHP cenahında büyük bir sessizlik ve suskunluk vardı; sonra bu suskunluk yavaş yavaş olumsuz mırıldanmalara döndü. Ancak bu olumsuz mırıldanmalar hiçbir zaman yüksek sesle olmadı, olmayacak, olamaz da. Çünkü bu ittifakın çatırdamaması için Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Bahçeli’nin ne kadar tavizsiz duruşu başta Samsun olmak üzere bütün Türkiye’ye dahası her iki partinin yetkili yetkisiz her kesimine bir ders oldu. Kimse bu saatten sonra adayı ya da tercihi eleştirecek pozisyonda değil. Ancak bizim samimiyetimize güvenen dostlarımız kendilerinin bu cenahta “çırak” çıkarıldıklarına inanıyorlar.

MHP'ye verilen diğer ilçeler Tuzlukçu'yu CHP, Halkapınar'ı ise Saadet kazanmıştı.

Sonuçta Konya’da 90 ve artılarının oynandığı maçın ardından adayların açıklanması şimdilik tartışmaları bitirdi. Artık her iki tarafta ittifakı kavgasız gürültüsüz sandığa götürmenin çalışmasını yapacak.

Biz olaya Konya penceresinden baktığımız zaman şehrimizi yeni yüzlerin, yeni simaların yöneteceğini görüyoruz. Bu arada unutmadan Sayın Hançerli ve Fatma Toru Hanımefendiye şehir adına teşekkür etmemiz gerekir. İster sevin ister sevmeyin; ama cumartesi günkü yazımızda da belirttiğimiz gibi hatalarıyla sevaplarıyla biz şehri yöneten insanlarımızın iyi niyetli yüreklerine inanıyoruz. Hataları var mı vardır; eksikleri olabilir mi olmuştur; ama biz Konya dışına bakıp en kızdığımız başkanlarımıza bile sahip çıkmaya çalıştık, bundan sonra da bu minvalde çalışacağız inşallah…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çocuklarınıza zengin olmayı değil, mutlu olmayı öğretin. Böylece, hayatları boyunca sahip oldukları şeylerin fiyatını değil, kıymetini bilirler.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Park etmiş aracın yanına ikinci sıra park yapıp nizami park yapan aracın çıkışına engel olmadığımız ve yomlu daraltmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR