Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya, İslami Dayanışma Oyunları’na Sıkı Hazırlanmalı

Konya, İslami Dayanışma Oyunları’na Sıkı Hazırlanmalı

Konya basınının üst düzey temsilcileri olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldik. Uğur Başkan,  İlçe ilçe gezmekten günde 15-20 bin adım atmaktan biraz yorulmuş gibi görünse de sempatik tavrını koruyordu.

Başkan, özellikle pandemi sürecindeki sıkıntılara göğüs germe adına yapılan çalışmalardan bahsetti. Konya basınının birçok olay karşısındaki vakur duruşunu takdirle karşıladığını belirtti. 2021 yılının Konya için çok önemli olduğunu, Konya'da düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları, olimpiyatların bir yıl ertelenmesi nedeniyle 10-19 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacağını hatırlattı. Konya olarak buna sıkı hazırlanmamız gerektiğini vurguladı.

2009 itibarıyla Başkan olduğu ilk günden beri basınla ilişkilerini hep sıkı tuttu Sayın Altay. Birkaç küçük istisna dışında hep olumlu anıldı. Bu durum oldukça önemli. Birçok basın kurumundan aynı anda takdir alabilmek kolay iş değil…

 

BİR ZAMANLAR ABDULLAH AYMAZ DEYİNCE…

Nereden nereye… Ne oldum dememeli ne olacağım demeli. En zayıf anlarımız kendimizi zirvede zannettiğimiz zamanlar değil midir?

FETÖ kendini bu ülkenin tek gerçeği sanıyordu. Onlar ne derse o oluyordu. Orada olmayanlar bile eşten dosttan yakın arkadaşlarından veya çocuğu vesilesiyle bir şekilde bu pisliğe bulaşıyordu.

Abdullah Aymaz deyince neler belirdi kafanızda? Dün ajanslardan düşen ‘FETÖ'nün karanlık kurul üyeleri: Sözde Avrupa İmamı, Konya imamı Abdullah Aymaz’ başlıklarını okuyunca derin düşüncelere daldım.

Konya’da bir zamanlar kontenjan bulabilmek için araya sokulmadık adam bırakılmayan okulun adıydı Abdullah Aymaz. Birçokları Konya’da bu ismi duyunca hazır ola geçerdi.

Bürokrasiden tutun, başkanlara, iş adamlarına… Fazla burs verenin daha çok sözü geçtiği bir yerdi. Bir öğrenci için yer yoksa araya kimler kimler girerdi.

O dönem için Milli Eğitim’de inanılmaz etkin olan FETÖ (şimdi de hiç etkinlikleri yok diyemeyiz) bile isteye eğitim sistemini mahvediyor adeta kendi kurumlarına çanak tutuyordu. Soruları çaldırıp kendi kurumlarına yakın yayınevleri aracılığıyla kendi öğrencilerine iltimas sağlıyorlardı.

Dolayısı ile çocuğunu düşünen imkân sahibi insanlar bir bakıma FETÖ’nün okullarına mecbur bırakılıyordu. Bu okullara da adı en çok konulan isimdi Abdullah Aymaz. Bugün nerede?

Firari Aymaz hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyor.

Abdullah Aymaz, İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi'nde 10 milyon lira ödülle, kırmızı kategoride yer alıyor.

7-8 yıl öncesinin Konya’sı bir film gibi geçti gözlerimin önünden…

Rabbim devletimizi böyle aşağılık yapılanmalar ile bir daha imtihan etmesin.

 

SONİK PATLAMAYI DA ÖĞRENDİK

Geçtiğimiz Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Ahırlı ilçesinde duyulan patlama endişe oluşturdu. Sosyal medyadan gürültünün kaynağı ile ilgili tahminler yürütüldü. Uçak düştü diye sallayanlardan tutun da definecilerin dinamit patlattığını öne sürenlere kadar…

Saat 22.00 itibarıyla Konya Valiliği ile irtibata geçtim. Olayın ilk anıyla birlikte ilgili ilçedeki Kaymakam ve kolluk kuvvetlerine talimat verilmişti. Jandarma sahadaydı. Geniş çaplı araştırma için çeşitli birimler ile irtibata geçilmişti. Aslı kısa sürede öğrenilmiş olsa da kamuoyunu ilgilendiren bir konuda yanlış bir şey yapmamak adına birçok birimden teyit alındı. Kısa süre içerisinde uçak kazası olmadığıyla ilgili bilgi geçildi. Konu askeri olduğu için daha fazla detay verilmedi.

Mesele Sonik Patlamaydı. Birçoğumuzun ilk olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde öğrendiği sonik patlama;  ses dalgalarını oluşturan kaynağın ses hızında veya ses hızından daha hızlı hareket etmesinin bir sonucuydu.

Türkiye, Doğu Akdeniz’den tutun geniş bir coğrafyada teyakkuz halinde. Savaş uçaklarımızın zaman zaman böyle duruma düşmeleri normal. Geçtiğimiz aylarda Paris’in göbeğinde böyle bir durum yaşanmıştı.

Uçak düştü diye bilgi kirliliği üretenler iyi niyetli değiller. Konya gibi Türkiye’nin göbeği bir alanda seyreden her uçak radarlar tarafından takip edilir. Allah korusun bir uçak düşse anlık bilgi alınır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR