Konya mutfağının ismiyle dikkat çeken, tadıyla büyüleyen lezzeti!

Konya'nın adıyla şaşırtan, tadıyla büyüleyen lezzeti Herse. Uzun saatler süren sabırlı pişirme sonucu ortaya çıkan bu geleneksel lezzet, kemikli etin ve yarmaların eşsiz uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Yanında turşu ve soğanla servis edilen Herse, Konya mutfağının gizemli ve büyüleyici yüzünü gözler önüne seriyor. İşte Herse'nin tarifi...
MALZEMELER
1 kg yarma (aşurelik buğday)
1,5 - 2 kg kemikli et (dana veya kurutulmuş koyun/keçi kaburga tercih edilir)
1 kg kırılmış kaval kemiği
Tuz
1,5 - 2 litre su
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Yarmayı iyice yıkayın ve 5-6 saat kadar bol suda bekletin. Büyük bir bakır tencereye (yoksa kalın tabanlı başka bir tencere de olabilir) yarmayı, eti ve kırılmış kemiği yerleştirin. Tuzu ekleyin ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin. Su miktarını yarmaların pişerken suyunu çekeceğini göz önünde bulundurarak ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, tercihen köz halindeki odun ateşinde veya 100°C'lik fırında 8-10 saat kadar pişirin. Eğer odun ateşi veya fırın yoksa, ocağın en kısık ayarında uzun süre pişirebilirsiniz. Pişirme süresince suyunu kontrol edin. Azaldıkça sıcak su ilave edin. Yarmaların iyice yumuşaması ve etin lif lif ayrılması gerekiyor. Herse piştikten sonra sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine eritilmiş tereyağı ve kırmızı pul biber gezdirebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.