Konya Ovası’nda 7.200 hektarlık alan daha suya kavuşuyor

Konya Ovası’nda 7.200 hektarlık alan daha  suya kavuşuyor
‘KOS 1-2-3 Sulamaları’nın tamamlanan birinci etabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı törenin ardından, hizmete alınacak.

‘KOS 1-2-3 Sulamaları’nın tamamlanan birinci etabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı törenin ardından, hizmete alınacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan ‘KOS 1-2-3 Sulamaları’nın birinci etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cuma günü video konferans yöntemiyle hizmete alınacak. Konya Ovası 1,2,3 Sulamaları projesinin tamamlanan bu etabının devreye girmesiyle Çumra, İçeri Çumra ve çevresinde 7 bin 200 hektarlık alan da modern sulamaya kavuşacak. Toplam 510 milyon TL’ye mal olan projede yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda, içerisine bir otomobilin rahatlıkla geçeceği 2. 4 metre çapında çelik boru ve buna ek olarak 65 bin metre CTP Boru ve 161 bin metre uzunluğunda HDPE boru kullanıldı. 7 bin 200 hektarlık alanı modern kapalı sistem sulamaya kavuşturacak proje aynı zamanda büyük ölçüde su tasarrufu da sağlayacak.

PROJE TAMAMLANDIĞINDA 19 BİN HEKTAR ARAZİ SUYLA BULUŞACAK

Çumra ilçesi sınırlarında, güney doğusunda Dineksaray-Gökhöyük yerleşim yerleri arasındaki Apa-Alemdar isale kanalı, doğusunda Gökhöyük-Çumra yerleşim yerleri arasındaki Çarşamba kanalı, kuzey doğusundaki Konya-Adana demiryolu, batısında ise Boruktolu-Çakırhan-Kepir yerleşimleri yer alan ‘Konya Ovası 1,2,3 Sulamaları İnşaatı’ projesinin tamamı bitirildiğinde 19 bin 85 hektar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak. Proje kapsamında392 bin 567 metre HDPE 100 boru, 105 bin 327 metre CTP boru ve 2 bin 447 metre Çelik boru olmak üzere toplam 500 bin 341 metre boru kullanılacak. Projenin TOKİ tarafından ihalesi yapılan 2. etap çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacak.

ERDOĞAN: CUMA GÜNÜ AÇIYORUZ

138. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda önümüzde yılın tamamına yayılan yoğun bir açılış takvimi var. Bu açılışların bir kısmını bizzat yerine giderek, bir kısmını telekonferansla iştirak ederek gerçekleştireceğiz. Mesela cuma günü Konya Ovası Sulaması'nın, cumartesi günü Kartal Devlet Hastanesi ile Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası'nın, pazar günü yapımı tamamlanan hidroelektrik santrallerinin açılışını yapıyoruz. Polemik değil eser siyaseti, yalan değil hizmet siyaseti, iftira değil hak ve hakikat siyaseti yaparak yolumuza devam edeceğiz” dedi. (M. Mustafa Özdemir)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.