Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA REİS’TEN NE İSTEYEBİLİR?

KONYA REİS’TEN NE İSTEYEBİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke olarak tarihi bir eşiğin atlanmasına ramak kala şehrimizde. Her zaman söyledik hep yazdık. Bu ülkenin 1 numarasının Konya’da ayak basması demek bu şehre sadece bereket bolluk değil aynı zamanda gelecek adına dev projelerin müjdesi demektir.

Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı günlerinden bu yana ne zaman şehrimize geldi, önce şehir olarak biz örnek ev sahipliği yapmak adına alarma geçer, şöyle bir silkelenir kendimize geliriz. (Mesela dün bile yağan o güzel yağmurun altında bisiklet yollarını yıkıyorduk).

Ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ülkenin lideri bir konuşur pir konuşur ve şehir 6 ay rahat bir nefes alır.

…………….

Bu önemli ziyaret öncesi Konya belki de son zamanların en iyi örnek dayanışması içerisinde.

Konya bir EVET için bu kez çok farklı sahada idi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten, merkez Belediye Başkanları Uğur İbrahim Altay, Fatma Toru ve Mehmet Hançerli ile vekilleri ve teşkilatları ile kıpır kıpır idi.

İnşallah pazar akşamı Konya her zamanki o geleneksel liderliğini bir kez daha ispatlayacak.

İşte tam bu noktada şehrimizi yöneten büyüklerimizin, dahası Cumhurbaşkanının seçtiği ve atağı isimlerin hiç değilse bugün tarihi referandum öncesi Konya’nın ve Konya’da yaşayan insanların beklentilerini eksiksiz ve tam olarak Sayın Erdoğan’a aktarmalarını bekliyoruz.

Her ne hikmetse bu şehrin güzel yöneticileri isteme konusunda özür dilerim ama biraz özürlüler.

Durum böyle olunca da Cumhurbaşkanının gönlünden ne koparsa ile yıllarımızı idare ederek geçirdik. Yeri geldi Sayın Erdoğan’a eksik bilgi verdik ve vatandaş nezdinde, biz basın mensuplarının gönlünde hep küçük kırıntıların oluşmasına neden olundu.

Konya’da işler nasıl yürüyor, kim nasıl çalışıyor, hangi mahallede ne sıkıntısı var, hangi teşkilatta kim problem oluşturuyor, vekillerin performansı ……. gibi Konya’yı Konyalıdan hatta yöneticilerden daha iyi Sayın Cumhurbaşkanımız biliyor.

Bu nedenle büyüklerimizden ricamız, bizi bizden daha iyi bilen tanıyan, bilen bir insana inşallah yeni dönem için şehrin beklentileri bu kez eksiksiz aktarılır.

Biz şuna yüzde yüz inanıyoruz ki gerekçesiyle samimi olarak durum aktarılsın, ne istenirse bir fazlası Cumhurbaşkanımızdan Konya akıtılacaktır.

Bu vesile ile kendi yerel konularımıza geçmeden, şehir adına PUSULA Yayın Gurubumuz adına, bu şehrin sade ve samimi insanları adına Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şehrimize hoş geldiniz diyoruz.

MESELA KONYA REİS’TEN NE İSTEYEBİLİR?…

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza Konya brifingi verilirken elbette şehri yöneten büyüklerimiz en güzelini anlatacaklar. “Peki sokaktaki vatandaş, emekli işçi ne bekliyor?” diye düşünsek vatandaş ne isterdi.

Bence ilk önce Konya-Ankara ve Konya-İstanbul hızlı tren seferlerinin vagon ve sefer sayısının arttırılmasını, Konya’nın İstanbul uçak seferlerinin daha çok ve başka şehirlere de yapılmasını hatta süratle Konya-Tahran, Konya-KKTC seferlerinin başlatılmasını isteyebiliriz. Yani hava yolu trafiğimizin daha da canlandırılması, ardından da Konyalının bu uçak seyahatlerinde daha ucuz biletten istifade etmesi bir rica ile sağlanabilir.

Görünün bir köy var önümüzde epey bir zaman alacağı tahmin edilen çevre yolunun hızlandırılması kadar, şehir içi trafik sorunun nefes alabilmesi içinde Büyükşehir Belediyesi önderliğinde hazırlanan şehir içi alternatif yollarının derhal yapılması talimatı beklenebilir.

Yine bizce Konya için, bir Kanal İstanbul Projesi, İstanbul için ne kadar önemli ise bizim için siyasilerin her ne hikmetse belki de iç çekişmeden dolayı hasıraltı olsun diye dua ettikleri bir dev Konya projesi var.

Sayın Cumhurbaşkanımızın direk talimatı ile düğmeye basılan “Milli Savunma Sanayi projesi” kapsamında milli tüfek üretiminde Sayın Vekil Ziya Altunyaldız Bey’in bizzat çaba harcadığı “Yerli Piyade Tüfeği imalat projesi” bugün tüm gerçekliği ile Reis’e anlatılmalıdır.

Aman burada frene basıyorum. Yaşlılıktan duracağımız yeri bilmeyiz hep isteriz hep isteriz.

Tek duamız büyüklerimizin şehrin sorunlarını ve şehrin beklentilerini iş dünyasından eğitime, eğitimden spora durumumuzu olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza aktarmalı. Bunu yapsınlar yeter. Başka bir şey için parmaklarını oynatmalarına gerek yok.

SPOR DEMİŞKEN FARUK ÖZÇELİK İÇİN AYRI BİR PARANTEZ AÇMALIYIZ

İki gün önce idi. Konyalı olmayan ve Konya’da yaşamayan bir dostumuz yaşadığı şehirden bizi arıyorlardı. Öve öve bitiremediği Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik için dua üzerine dua ediyordu.

Faruk Bey ile ilgili bugüne kadar sadece bir yazı yazmıştım. O zamanda yine Ankara’daki bir Konyalının bana aktardıklarını yazmıştım. Ben hala Sayın Özçelik ile hiç karşılaşmadım. Yolda görsem tanımam. Ama eşten dosttan duyduklarımız ile Ankara’daki bu hemşerimiz gerçekten örnek bir bürokrat imiş.

Ne diyelim Allah kalbine göre versin. Cenab-ı Allah’ım cümlemiz ile birlikte bizleri de Ankara’daki bürokratlarımıza mahcup etmesin güç kuvvet versin.

FARUK ÖZDEMİR BEY’E EN İÇTEN SAYGILARIMIZI SUNUYORUZ

Türkiye’de 365 gün yerel yazı yazan belki de tek basın mensubu olarak her gün değerli okurlarımızdan olumlu ya da olumsuz mutlaka bir dönüş alırız. Yazılı dönüşlerde çalışma arkadaşlarıma hep şunu derim. Aslında bu bir talimattır “Şahsıma sövülmediği müddetçe kırıcı da olsa tüm eleştirileri yasalar çerçevesinde değerlendirin ve yazımın altına koyun. Koyun ki ben de niye eleştirildiğimi nerede hata yaptığımı bileyim.”

Ve dün sabah Faruk Özdemir rumuzlu bir okurumuz şöyle bir yorum yapıyordu

“Konu dışı yorum yapacağım.

Konya'daki neredeyse bütün yerel gazetelerin internet sayfalarını günlük takip ediyorum. Güzel, farklı haberler, köşe yazıları gördüğümde tebrik için; yanlı, yanlış veya eksik bilgi ile verilmiş haberler ve yazılar için de kırmadan tenkit için yorumlar yazıyorum.

Bugüne kadar "Uğur Özteke" ile bir (1) defa dahi görüşmem olmadığı için rahat yazmak istiyorum. Diğer basın sitelerinin hiçbirisinde menfi yorumlar onaydan geçmiyor. (Tekraren belirteyim, asla kırıcı hakaret edici üslup kullanmam) Ama bu sayfada her türlü yorumun yayınlandığını çok açık şekilde görüyorum. Uğur Bey’i çok tenkit etmişliğim vardır ama bu konudaki tutumlarından dolayı Pusula ekibini tebrik ediyorum”…

………………

Estağfurullah Faruk Bey ve Faruk Bey gibi düşünen değerli samimi okurlarımız. Elbette bizde her şeyin doğrusunu tam olarak bilmiyoruz. Bildiklerimizi bile zaman zamsan olduğu gibi yazamıyoruz. Bu konuda hakkınızı helal edin. Ama her türlü eleştiriniz başımızın üstünde değerlidir ve biz her eleştiri kelimesinden dersimizi çıkartıyoruz.

Allah sizden razı olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğruyu söylemek değil, anlatmak güçtür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda yayalar ve sürücüler birbirlerine karşı biraz daha anlayışlı davranmayı becerebildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR