Konya SMMMO'da yeniden yapılandırma seminerinin ikincisi gerçekleştirildi

Konya SMMMO'da yeniden yapılandırma seminerinin ikincisi gerçekleştirildi
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO), 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin af kanunu uygulama seminerinin ikincisi gerçekleştirdi.

Oda binasındaki seminer Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık ve çok sayıda oda üyesi katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Özselek, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere terörün her türlüsünü lanetlediğini söyleyerek, “Ülkemizde sağlık, eğitim ve güvenlik gibi kamu hizmetlerinin sağlanması için vergi büyük önem taşımaktadır. Kamu hizmetlerinin ana geliri her zaman vergidir. Bu sebeple mükelleflerimizin ve toplumun yapılandırmaya duyarlı bir şekilde yaklaşarak mevcut vergi borçlarını indirimli şekilde ödemeleri menfaatimize olacaktır. 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacak kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması piyasaları da ekonomik yönden rahatlatacaktır. Yapılandırma başvuruları 31 Ekim 2016’da sona ermektedir. Vergi borcu yapılandırmaları kanununun onaylanması ile bütün vergi borçlarının ana kısmı taksitlendirilecek geçmişten gelen cezalar kaldırılacak, gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir. Bu faiz ve borçların yerine yurt içi ÜFE oranı ilave edilecektir. Burada bizler yetkililerden SGK ve yakın zamanda BAĞ-KUR’da başlayacak olan primlerini erken ödeme indiriminden yararlanıyorlar, aynı şeyi biz vergi indiriminde de istiyoruz” dedi.
Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ise konuşmasında, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanununun yürürlüğe girdiğini söyleyerek, “Kanunun getiriliş amacı vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılması idi. Bu çerçevede vatandaşlarımız ve mükelleflerimiz peşin ya da taksitlendirme seçeneklerini kullanarak kesinleşmiş olan borçlarını yeniden yapılandırabileceklerdir“ şeklinde konuştu.
Yürürlüğü giren kanunun çok önemli avantajlar getirdiğinin altını çizen Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, “Bu avantajların, vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize iletilmesinde siz meslek mensuplarına çok önemli görev düşüyor. Sizler vatandaşlarla aramızda köprüsünüz. Siz bu kanunu ne kadar iyi öğrenirseniz ne kadar iyi özümserseniz ne getirdiğini ne götürdüğünü mükelleflerinize ne kadar iyi anlatırsanız bu kanunun başarısı o kadar yüksek olacaktır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Gelir İdaresi Grup Müdürleri Behzat Er ile Eyüp Yılmaz kanun ile ilgili semineri gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.