Konya Ülkü Ocakları Başkanı Akta: 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin Yeniden doğuş günüdür

Konya Ülkü Ocakları Başkanı Akta: 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin Yeniden doğuş günüdür
Konya Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Kasım Akta, 3 Mayıs Türkçülük(Milliyetçiler) Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Konya Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Kasım Akta, 3 Mayıs Türkçülük(Milliyetçiler) Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Akta mesajında,"Türk milliyetçilerinin siyasetinin mihveri Türkiye’dir, Türk milletidir. Türk milletinin, mutluluğunu ve huzurunu sağlamak, yaşadıkları coğrafyayı örnek bir vatan hâline getirmek, bilimde ve teknikte en ileri noktaya taşımak için çaba sarf etmekte; bu uğurda maddi manevi tüm varlığımızı seferber etmekteyiz 3 Mayıs Türkçülük günü, Türk milliyetçilerinin doğuş günüdür. Necip milletimizin 3 Mayıs Türkçülük( Milliyetçiler) Günü’nü kutluyoruz." dedi.

3 Mayıs 1944 hadiselerinin üzerinden 76 yıl geçti. Bir avuç Türk milliyetçisinin Türk milletinin tarihî ve kültürel gerçekleriyle çelişen yabancı fikir cereyanlarına karşı millî varlığımızı ve değerlerimizi müdafaa için verdikleri onurlu mücadelenin 76. yıldönümünde, 1944 ruhunu unutmuyor, bu destansı mücadelenin kahramanlarını hürmet ve minnetle yâd ediyoruz.”diyen Konya Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Kasım Akta; “ 3 Mayıs 1944, Ergenekon’da ateşe hükmedip dağları delen ve tüm engelleri ortadan kaldıran Türk milletinin yenilenen bir iman ve şuurla ayağa kalktığı gündür. Hürriyet meşalesini tutuşturarak dört bir tarafı işgal edilmiş olan Türk vatanını selamete erdiren Atatürk’ün yaktığı millî ateşin tekrar harlandığı şanlı bir gün, Türk fedakârlık ve kahramanlığının bir volkan gibi kaynadığı kutlu bir tarihtir. Bu manada, rahatlıkla ifade edebiliriz ki 20. asrın Türk milliyetçileri atalarının yüzünü kara çıkarmamış ve millî tarihimiz açısından şerefle hatırlanacak bir imtihan vermişlerdir.

.Türk milliyetçilerinin siyasetinin mihveri Türkiye’dir, Türk milletidir. Türk milletinin, mutluluğunu ve huzurunu sağlamak, yaşadıkları coğrafyayı örnek bir vatan hâline getirmek, bilimde ve teknikte en ileri noktaya taşımak için çaba sarf etmekte; bu uğurda maddi manevi tüm varlığımızı seferber etmekteyiz. Millî kültürümüzü tahrip etmek isteyenlere, Türk kimliğine ve mukaddesatımıza yönelik yoğun ve sistemli saldırı gerçekleştirenlere karşı tavizsiz mücadelemiz devam edecektir. Büyük Türk milletine olan sonsuz bağlılığımız, karşılıksız sevgimiz ve sarsılmaz inancımızdan aldığımız güçle küresel şer odaklarına, onların ülke içerisindeki uzantılarına karşı azim ve kararlılık ile direnç göstereceğiz.

Önümüzdeki hedef açıktır. Hedef; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, Başbuğ Alparslan Türkeş’in görüşleri ışığında, Bilge Türk Devlet Bahçeli’nin liderliğinde çağlar üzerinden atlayarak ilimde, teknikte ilerlemek, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen büyük devlet olmak, Türk medeniyetini tekrar dirilterek dünyaya adalet ve nizam getirmektir. Bunu yapacak inanca ve güce sahibiz.

 Millî kültürümüze ve millî tarihimize bağlı kalarak köklü hamleler ve büyük sıçramalar yapabilmemizi sağlayacak yegâne topluluk Türk milliyetçileridir. Millî şuur ve ülküler etrafında birleşmiş olan gençlerimizi fen ve teknolojiye yönlendirecek, teknolojide dünyanın en ileri memleketlerinden birisi olmak yolunda büyük adımlar atacağız. Türk dehasını yeniden gün yüzüne çıkaracağız. Yüklenmeye talip olduğumuz bu görevin ağırlığının farkındayız. Buradaki en büyük güven kaynağımız tükenmez enerjileri, sonsuz cesaretleri, engin ferasetleriyle ile Türk gençleridir.

  Bu duygularla necip milletimizin 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyoruz.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.