Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

KONYA’DA BİR BAŞKA RAMAZAN

KONYA’DA BİR BAŞKA RAMAZAN

Ramazan havası yok haklısınız. Ramazan birlikte güzeldi elbette. Hiç deneyimlemediğimiz bir şekilde Ramazan ayı geçireceğiz nasipse.

Valiliğin açıkladığı kararlarla davet organizasyonları bu yıl olmayacak. Elbette olmaması da doğru olan. Çekirdek aileler bir araya gelirse ne âlâ, yoksa bayramda dahi akraba ziyaretleri çok da mümkün görünmüyor.

İnanıyoruz ki bu süreçten ülke olarak güçlenerek çıkacağız. Bu sokağa çıkma kısıtlamalarını çok daha farklı vizyonlarda da yaşayabilirdik. Dünyada onlarca bölgede savaşlar var… Oradaki hayatları düşündüğümüzde yine de halimize şükredecek anlar bulmak önemli. Evimizde ailemizle birlikteyiz.

Evet, tüm İslam âleminde olduğu gibi Konya’mızda da Ramazan buruk geçecek. Alışık olduğumuz ve eş dost akrabayla bir araya geldiğimiz davetlerimiz olmayacak. Teravih için camilerimizde olamayacağız.

Ne Kapu Camii’nde ne de Mevlana Meydanı’nda yani Sultan Selim’de açık havada teravih kılamayacağız. Her yıl birkaç defa da olsa bu camilerimizde lezzeti tatma fırsatı bulurduk.

Bedestende dahi o Ramazan’a 1 gün kaldı heyecanı yoktu sokaklarda. Yapay bir hayat gibi yaşadıklarımız.

İnşallah o özlemle hatırladığımız günleri tekrar yaşarız. O anları yaşarken kıymet bilmeyen hallerimiz oldu. Belki de bu yaşadıklarımız değerlerimize daha sıkı sarılmamıza vesile olacak.

Rutin yaşantımızda fark edemediğimiz güzelliklerinin varlığını daha iyi idrak etmemizi sağlayacak.

Bol bol tefekkür ettiğimiz. Kuran-ı Kerim’i hayatımızın merkezine oturttuğumuz bir Ramazan Ayı geçirmemizi diliyorum.  Allah oruçlarımızı, namazlarımızı, dualarımızı kabul eylesin…

 

RAMAZAN SAYFALARIMIZ ÇOK GÜZEL OLDU

Pusula Gazetesi olarak Ramazan ayı boyunca her gün 4 tam sayfa içerik hazırlığı yaptık. Konya âlimlerinden, camilerimize, fıkıh sohbetlerine ve yaşayan değerlerimize kadar; Ramazan ayının ruhuna uygun sayfalar… Değerli kalemlerimizden Erol Sunat’ın ve yazı işlerimizin emeği büyük.

Zevkle okumanızı temenni ederim.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN SOKAK ÇALIŞMALARI

Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı sona erip de şehre çıktığımızda, bazı kavşaklarda yapılan altyapı faaliyetlerini gördüğümde; bu çalışmalar kısıtlamanın olduğu günlerde yapılsa çok daha hızlı ve zahmetsiz olur, diye aklımdan geçmişti. Konya Büyükşehir Belediyesi de böyle düşünmüş olacak ki dün birçok yerde özel valilik izniyle yapılan çalışmaları gördüm. Çok mantıklı ve yerinde bir iş yapmışlar. Umarım diğer belediyelere de örnek olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR