Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’da da Başbakan Kazandı

Konya’da da Başbakan Kazandı

Biz bu seçim sonuçlarını daha çok uzun uzadıya köşemizde bazı ince detayları ile değerlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü resmi sonuçların da alınmasıyla Konya merkez ve ilçelerinde AK Parti’nin mutlak üstünlüğü onaylandı.

Seçim öncesinde, önce AK Parti içerisinde başlayan aday adayı tartışmalarından, sandık sonuçlarına şöyle bir göz attığımız zaman bu başarının da en büyük mimarının Başbakan Erdoğan olduğunu görüyoruz. Çünkü Konya’yı Cihanbeyli’den Taşkent’e, Seydişehir’den Yunak’a göre ele almalıyız. O zamanda aday kim olursa olsun, adaylık sürecinde vekillerin yarısı çalışsa yarısı çalışırmış gibi yapsa, o ilçede miting bile yapılmasa, encümen üyeliklerinde derin küskünlükler yaşansa da, vatandaş yine AK Parti diyordu.

İşte en sade vatandaşın bile samimiyetle AK Parti’ye EVET demesinin altında birilerine göre hâla çözülemeyen o sır “Recep Tayyip Erdoğan” idi.

Tabii Konya’da tartışılmasız kazanan AK Parti’de olsa önümüzdeki günlerde AK Parti içinde dahil bazı yüzdelik dilimlerdeki görüşlerimizi samimiyetle dile getirmeye çalışacağız.

Aylar önce İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun seçim hedefinde “31 ilçenin 31’ini de alacağız” açıklamasını yaptığı zaman bu hedefi buruk bir tebessümle karşılamıştım. Hatta içimden de “Ahh Ahmet abi ne yaptın?” diye de kızmıştım.

Ama bugün 31 ilçede AK Parti’nin sadece 5 ilçeyi kaybetmesi bile Ahmet Sorgun-Tahir Akyürek ikilisinin hedefe yüzde yüz yaklaştığını gösteriyor.

Çünkü AK Parti, MHP, CHP ve SP’nin çok güçlü olduğu ilçeleri yeniden kazanarak geri alırken BDP’nin Genel Merkez olarak “kalede sur” olarak seçtiği ve “BDP’nin bayrağını dikeceğiz” diyerek asıldığı Cihanbeyli’de dahi “rahat” denilebilecek şekilde sandığı kazanarak nerede ise 31-0’ı yakalamış oldu.

Konya için Başbakan Erdoğan’ın hakkını verdikten sonra bu büyük başarıda alkışlanacak ve hakkı verilecek isimler ise Tahir Akyürek ve Ahmet Sorgun olmuştur. “5 yıldır yatıyor. Söylediklerini bile yapamadı. Muhtarla vatandaşla dahi görüşmüyor” denilerek en çok eleştirilen Tahir Başkan, aday adaylığı sürecinde rakipsizliğini ilan ettikten sonra 5 yıl yatsa da son 2 ayda dağ tepe, köy kasaba dolaşarak genel Konya başarısında baş mimar olmuştur. Sizde buna ister Tahir Başkan’ın siyasi stratejisi deyin, isterseniz de siyasi şansı, kaderi, bahtı. Ama sonuç ortada. 

SAADET’TE BÜYÜK KAYIP

Konya için bugünlük yazımızın sonuna gelirken kaybeden Saadet Partisi’nin olduğuna inanıyorum.

İnanır mısınız mahalle mahalle dolaşırken, Organize Sanayii’ndeki fabrikatörden emekli işçiye kadar kadar herkesi dinledik. İmam Hatip’te okurken Milli Gençlik Vakfı’nda okurken Milli Görüşçü olan, ardından Saadet ve Fazilet partilerinde pek çok kademede yer alan bu şehrin insanı sandığa giderken özetle “Başbakan Erdoğan” diyor ve ekliyorlardı “Bizim arkadaşların (Saadet Partilileri kastediyor) bu ısrarı anlayamıyorum. Hele hele Başbakan için bu kadar ağır konuşmalarını kabul etmiyorum. Bizimkiler gerçeği kabullenmek istemiyorlar. Ama bu dönem son dönemleri. İnat ederlerse çok yazık olacak”…

Bence sandıklar açıldıkça en çok üzülen Saadet Partisi’ne oy veren ve adaylarına inananlardı.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ     

Hayatta her şey olabilirsiniz fakat önemli olan hayatın içinde “İNSAN” olabilmektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Haddimizi bildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR