Konya’da darp edilen genç kız yaşadıklarını anlattı

Konya’da darp edilen genç kız yaşadıklarını anlattı
Konya’da yüzme kursundan çıkarak evine gitmek isteyen 2 kız kardeş bindikleri otobüste kabusu yaşadı. Kendisine çarpan bir kadın ve babası tarafından darp edilen A.I (22) yaşadıklarını anlattı.

Olay Konya’nın merkez Meram ilçesinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre A.I (22) ve B.I (20) kardeşler 4 Ağustos tarihinde yüzme kursundan çıkarak evlerine gitmek istedikleri sırada belediye otobüsüne bindi. Otobüste karşısında oturan F.Y ayağa kalktığı sırada A.I’ya çarptı. A.I’nın kendisinden özür dilemesi için uyarması üzerine F.Y, hakaret ederek genç kızın üzerine yürüdü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine F.Y ve babası O.Y, A.I ve kız kardeşi B.I’yı darp etti. O.Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anını anlatan A.I, “Kız kardeşimle birlikte yüzme kursundan çıktık eve gitmek için otobüse bindik. Kadın bana çarptı, özür dilemesini bekledim ama bir anda üzerime geldi ve saçımı çekmeye başladı. Sonra bir beyefendi geldi, kim olduğunu bilmiyordum kadının babasıymış. Üzerime yürüdü, dudağıma yumruk atmaya kalktı, dudağım şişti. Kolumla yüzümü kapatmak istedim, kolum çok kötü morardı” dedi.

SADECE BİR ÖZÜR BEKLEDİM

Kendisine çarpan F.Y’den özür dilemesini beklediğini ancak onun yerine babası tarafından darp edildiğini ifade eden A.I, “Birkaç kişi ayırmaya çalıştı ancak çok iri bir beyefendiydi. Daha sonra otobüsten indik, bekçiler geldi bizi tehdit etmeye başladı, sizin evinizi tarayacağız dedi, ağıza alınmayacak küfürler etti. Kardeşimin de kollarında tırnak izleri var. Sadece bir özür bekledim, çarptıktan sonra her insan özür diler, bu bir toplum kuralıdır. Küçük bir çarpma da değildi, bir özür bekliyorduk babası tarafından darp edildik” diye konuştu.

KORKUYORUM

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan O.Y’den korktuğunu ve koruma talebinde bulunduğunu kaydeden A.I, “Olayın ardından şikayetçi olmak istediğimiz söyledik ve hastaneye darp raporu almaya gittik. Olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından aradılar. Koruma talebinde bulundum. Tekrar saldırmayacağının ne garantisi var ben korkuyorum, tek başıma okula gidip geliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.