Konya’da toplu düğün ve cenaze Yemekleri iptal edilmesi çağrısı

Konya’da toplu düğün ve cenaze Yemekleri iptal edilmesi çağrısı
Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneğini Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri; “ Konya’daki toplu düğün ve cenaze yemeği organizasyonları iptal edilsin’ talebinde bulundular.

Konya Karaman İlleri Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı adına, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri Ali Ay, Mehmet Kılınçat ve Erhan Cingöz konui hakkında yaptıkları yazılı açıklamalarında şu sözlere yer verdiler “Devlet büyüklerimize çağrımızdır. Saygıdeğer büyüklerim, değerli arkadaşlarım, kıymetli kardeşlerim. Öncelikle Bayramınızı tekraren kutluyor, nice bayramlara sevdiklerimizle birlikte sağlıkla ulaşmayı Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Korona Virüsün, ülkemizde görüldüğü ilk vaka ile birlikte 11 Mart’tan bu yana maddi olarak büyük bedeller ödedik. Hükümetimizin almış olduğu önlem ve tedbirlerle birlikte vaka sayısının artmaması için Milletçe yoğun bir çaba sarfettik.

Ama maalesef son günlerde aldığımız haberlerle birlikte yakın çevremizde de bu hastalığa yakalanan kişilerin olduğunu görmeye başladık. Bu güne kolay ve bedelsiz gelinmediğinin bilinmesini istiyorum. Evet düne kadar maddi kayıplarımız oldu ama canımız sağdı. Bugün ölümleri görmeye, duymaya başladık. Lütfen dikkat edelim, lütfen uyaralım. Maske, mesafe ve temizlikle Annemizi, Babamızı, Eşimizi, Çocuklarımızı, Yakınlarımızı, Milletimizi korumuş ve kollamış oluyoruz.

Buradan çağrı yapıyoruz. Çağrımız devletimizin başına, Sayın Valimize, Sayın İl Hıfzıssıhha  kuruluna, Sayın  Sağlık Bakanlığına  İl Sağlık Müdürlüğüne, Bilim Kuruluna,“ Konya ve İlcelerindeki Toplu düğün yemekleri ve düğün merasimlerinin acilen, sivil toplum kuruluşları olarak durdurulmasını talep ediyoruz. Aynı şekilde mevlit ve cenaze yemeklerininde korona kapsamında yasaklanmasını ilgili kurullardan bekliyoruz. Ayrıca düğün sahiplerinden de mutlaka korona testi istenmeli, mecbur edilmeli, duyumlarımız bazı düğün sahiplerinin düğünlerine katılım olmaz endişesiyle hastalıklarını gizledikleri… Salgın sadece bir birimin değil şehrin tüm mekanizmalarının mücadelesi ile kontrol altına alınabilir. Kurban Bayramı’nda bazı vatandaşların tedbirlere ve kurallara uymadığı gözlerden kaçmamıştır. Konya’da hukuk çerçevesinde acil olarak yapılması gerekenlerin ivedi bir şekilde yapılmasını talep etmekteyiz. Aksi halde salgın içerisinde çıkılamaz bir hal alacaktır. Bunun müsebbibi ise zamanında harekete geçmeyen ve gereğini yapmayan ilgililer olacaktır. ” dediler.

hotamislilar-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.