Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konyalı Muhalefete Neden Yüz Vermiyor?

Konyalı Muhalefete Neden Yüz Vermiyor?

Bu şehirde muhalefet olduğunu iddia eden partiler var öyle değil mi? Lafa gelince yerel medya bize destek vermiyor, tek elden yönetiliyor, besleniyorlar gibi lakırdılar yapanlardan bahsediyorum.

Gerçekten şehrin hayrına bir iş yapmak adına siyasete soyunanları tenzih ediyorum. Lakin kaç kişi şahsi menfaatlerine, ego tatminlerine yenilmeden böyle yerlerde olmak istiyor? Acaba bir köşe başını tutar mıyım, bir çıkar elde edebilir miyim diyen siyasete soyunuyor…

Konya’nın kurucu irade olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Rahmetli Necmettin Erbakan Konya’yı seçmişti. Ardından AK Parti’nin kuruluş yıllarında defalarca Konya orjinli çalışmalar yapıldı. Bugün ortaya çıkan Gelecek, Deva Partileri’nin Konya’ya nasıl baktıklarını biliyorsunuz. Saadet’in kökleri zaten burada. Belki CHP ve İYİ Parti için bu kurucu irade ifadesi oturmayabilir.

Şehrin iktidar ve MHP dışında muhalefeti oluşturan; CHP’li, Saadetli ve İyi Partili vekiller var. Hadi Abdüllatif Şener’in Konya ile bir alakası yok. Saadetli Vekil Abdülkadir Karaduman da genel merkez işlerinden Konya ile pek ilgilenmiyor. Peki ya Fahrettin Yokuş? Sadece seçim bölgesinin mi vekili yoksa tüm Konya’nın mı? Buna karar vermesi gerekiyor.

Bu partilerin il ilçe teşkilatları oldukça sessiz.

Bunları şimdi neden gündeme getiriyorum? Anlatayım. Yukarıda adı geçen partilerden zaman zaman gazetemize basın bültenleri geliyor. Birçoğu partilerinin genel merkezlerini bağlayan açıklamalar. Ulusal gündeme dönük şeyler.

İyi de zaten bu açıklamaları genel merkeziniz ve genel başkanlarınız yapıyor. Sizlerin tekrar etmesi iş değil ki…

Yerele inmek çok mu zor?

Yerel sorunlara inmediğiniz için taraftar toplamakta zorlanıyorsunuz. Bakın sosyal medyadaki muhalif Konya sayfaları bile binlerce yorum ve beğeni alıyor. Ya sizin açıklamalarınız?

Geçtiğimiz günlerde iktidarın seçim vaatleri arasında yer alan projelerden biri olan Eski Sanayi dönüşümüyle ilgili zemin etüt çalışmalarında sorun çıktığını yazdım.

Hangi siyasi partinin yöneticisi veya Büyükşehir meclis üyelerinden biri çıkıp bu işin aslını sordu ya da kamuoyuna işin peşindeyiz mesajı verdi. Ben söyleyeyim hiç kimse?

Veya söz verilen diğer işler ve projelerle ilgili hangi aşamadayız, neden araştırıp öğrenip Konyalı ile paylaşmıyorsunuz. Benim yukarıda bahsettiğim sadece küçük bir örnek.

Siz yerelin sorunlarıyla ilgilenmezseniz kusura bakmayın Konyalıdan oy da alamazsınız. Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti teşkilatı şehirdeki yol parklanmalarında ortaya çıkan ücretlerin tahsili için icra yoluna gidileceğini, bunun yasal olmadığı için kendileri tarafından takip edilip önüne geçildiğini belirtmişti.

Vatandaş ve Devlet menfaatine bir icraat ise ne güzel!

Bütün muhalefet parti yöneticilerinden rica ediyorum. Bizler elimizden geldiğince sizlerin de sesi olmaya gayret ediyoruz. Sadece şehirdeki toplam muhalefet olan %20’lik kesimi değil, Konya’nın tamamı için yerel düzeyde daha seviyeli muhalefet yapın. Eleştirin. Araştırın. Hep birlikte güzel Konya’mızı daha yaşanabilir bir yer yapalım. Çok şey mi istiyorum?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR