Konyalı siyasiler ‘İyi ki varsın Eren’ dedi, şehit Eren Bülbül kimdir?

Konyalı siyasiler ‘İyi ki varsın Eren’ dedi, şehit Eren Bülbül kimdir?
Konya milletvekilleri ve belediye başkanları, Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün 3. ölüm yıldönümünde de ‘İyi ki varsın Eren’ dedi.

Eren Bülbül, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında ağır yaralandı. Bülbül, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bülbül'ün cenazesi, 12 Ağustos 2017'de Maçka Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

PAYLAŞIMI YÜREK BURKMUŞTU

Eren Bülbül, sosyal medyada küçük yaşında odun taşırken görüntülendiği fotoğrafı ve “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” paylaşımıyla yürekleri burkmuş, şehit oluşunun ardından, yüzbinlerce insan ‘İyi ki varsın Eren’ mesajını paylaşmıştı.

KONYALI SİYASİLER UNUTMADI

Bölücü terör örgütü tarafından ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Eren Bülbül, Konya’daki milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından unutulmadı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından, “Unutur muyuz sandın yiğidim; gönlümüzde yer ettin Şimdi bir değil, milyonlar söylüyor; İyi ki Varsın Eren” mesajını paylaştı. Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda, “İnsan büyür beşikte mezarda yatmak için. Ve kahramanlar can verir. yurdu yaşatmak için. Daha yüksek sesle; İYİ Kİ VARSIN EREN” ifadeleri kullanılırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Çınlasın gökyüzü, Karadeniz ağlasın. Yıldızsın, aysın; Eren iyi ki varsın... Şehit edilen Eren Bülbül evladımızı şehadetinin 3'üncü yılında rahmetle anıyorum. İyi ki varsın Eren” dedi. Konya AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, Eren Bülbül’ün fotoğrafı ile, “Eren’ler, vatan için can verenlerdir! Şehadetinin 3. sene-i devriyesi olan yiğit ve mert kardeşim, seni unutmayacağız, unutturmayacağız. İyi ki Varsın Eren”, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, “Kahraman evladımız Eren Bülbül‘ü ve ona siper olan Astsubay Ferhat Gedik’i şehadetlerinin 3. Sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Cesur yüreğini hiç unutmayacağız iyi ki varsın Eren” mesajlarını paylaştı.Konya Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabındaki Eren Bülbül'ün fotoğrafına yer verdiği paylaşımında; "Gönlünde vatan aşkıyla 'Hainler burada' derken şehit düştü. Eğil Karadeniz dağları eğil, kara bağrına bir koç yiğit düştü." ifadeleri kullanıldı. Konya Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabında da Çanakkale Savaşına giden genç askerler ve Eren Bülbül'ün fotoğrafıyla; "Siz bütün 15'lileri Çanakkale'de mi kaldı sandınız?" mesajı paylaşıldı. İttifak Holding Konyaspor Kulübü de Eren Bülbül'ün ayakkabılarının fotoğrafının yer aldığı, "Babadan maaşı, süslü püslü ayakkabıları yoktu. Nerede iş bulsa çalışırdı. İlk yevmiyesiyle de kara lastik almıştı. Ne seni ne o güzel yüreğini unutmayacağız." paylaşımı yapıldı.

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Eren Bülbül, Trabzon’un Maçka ilçesinde Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002 yılında doğdu. Babasını küçük yaşta kaybeden Eren Bülbül, ilçeye bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde annesi ve 12 kardeşiyle yaşamını sürdürdü. İlkokulu Köprüyanı, ortaokulu Çatak İlköğretim Okulunda okuyan Bülbül, eğitimine Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam etti. Çevresinde futbola düşkünlüğü ile tanınan Bülbül, Trabzonspor sevdalısıydı. Eğitiminden arta kalan zamanlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla bağ, bahçe ve yük taşıma gibi gündelik işlerde çalışan Bülbül, küçük yaşına rağmen elinden geldiğince ailesine destek oldu. Yaşamı boyunca karşılaştığı zorlukları göğüsleyen Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında ağır yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.