Konyalı vekilden sert tepki: Tarih affetmeyecek

Konyalı vekilden sert tepki: Tarih affetmeyecek
İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında barış anlaşması imzalanmasına Konya Milletvekili Halil Etyemez tepki gösterdi. Etyemez, imzalanan anlaşma ile ilgili, ‘Tarih affetmeyecek’ dedi.

ABD'nin ara buluculuğunu yaptığı görüşmeler sonucunda İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri 'normalleşme' anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, "İsrail ve BAE arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi için anlaşmaya varıldı." ifadeleri kullanıldı.

KONYA MİLLETVEKİLİ SERT ÇIKTI

Konya Milletvekili Halil Etyemez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yapılan anlaşmaya tepki gösterdi. ‘Tarih affetmeyecek’ diyen Milletvekili Halil Etyemez, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail ile anlaşmasını ne Filistinli kardeşlerimiz ne de tarih affetmeyecektir. Filistin Davası, geçmişten bugüne yapılan mücadelelerin en mukaddes örneğidir. Kim hangi kararı alırsa alsın, hangi anlaşmayı yaparsa yapsın, Kudüs İslam’ındır” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.