Murat Güzel

Murat Güzel

Konya’nın “Ekmel”i kim olacak?

Konya’nın “Ekmel”i kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Konya’da göstereceği adaylar konusu yavaş yavaş gündemi ısıtmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz anadan atadan CHP’li bir dostumuz “ön seçim”in CHP Konya il örgütünde son derece önemsendiğini, ön seçimlerde oy kullanacak kişilerin sadece delegelerden oluşmayacağını, CHP’ye gönül vermiş tüm üyelerin aday belirleme sürecine katkıda bulunacaklarını ifade etmişti.

CHP teşkilatı içinde Atilla Kart’ın üç dönemdir yürüttüğü vekilliğe karşı bir antipati olduğu iddia ediliyordu. Bu üç dönem boyunca Atilla Bey’le örgütün sürekli kavga ettiği, ancak Mevlüt Karpuz döneminde örgüt üyeleriyle Kart arasında göreceli bir uzlaşmanın sağlandığı da bu iddialara ekleniyordu. Konuştuğumuz her CHP’linin mutlaka Atilla Bey’le ilgili bir şikâyeti vardı.

Doğrusunu isterseniz siyaset dünyasındaki ayak oyunlarına öteden beri şahit olduğumuz için bu tür şikayetlerin de örgüt üyelerince dile getirilmesine pek aldırmıyorduk. Sebebi gayet açık: Başkasını kötüleyerek kendi önünü açmak ya da desteklediği kişiyi daha iyi bir konuma getirmek yolunda sarf edilen çabalar olarak görüyorduk bütün bunları.

Ancak şu da açık ki üç dönem boyunca Atilla Kart’ın bir muhalefet partisi milletvekili olarak sürdürdüğü mücadelenin bazı dönemlerde ona daha çok zarar verdiğini gördük. Yoruldu Atilla Bey. O değilse Konya kamuoyu yoruldu. Artık bir efsane haline dönüşmüş soru önergeleri eski ilgiyi uyandırmıyor sözgelimi. Hatta bazı partililer “soru önergesi makinası değil, vekil seçmek istiyoruz” bile diyorlar.

Turgay Bilge de parti çevrelerinde epey ağırlığı olan bir isim. Merhum Turan Bilge’nin oğlu Turgay Bey Barolar Birliği delegesi. Yine de listede bulunacağı sıralama seçilip seçilmeyeceğini gösterecek.

Ön seçim konusunda Konya’daki CHP’lileri harekete geçiren, konuşturan en önemli sebebin parti genel merkezinin büyükşehirlerde “muhafazakar” olarak bilinen isimlere listelerde yer vermeyi düşünmesi. Bu kapsamda muhafazakar bir ismin CHP listesinde yer alacağı şehirlerden biri de Konya olacak diye düşünülüyor.

Peki ama böyle bir şey olursa, Konya’nın Ekmeleddin İhsanoğlu’su kim olacak? Mustafa Özkafa mı? Mehmet Şen mi?

Bu soruları duyan Milli Görüşçü dostlarımız şiddetli tepki göstererek, “Milli Görüş’te yetişmiş hiçbir isim CHP’nin adayı olmaz” deyiveriyor hemen.

Konya’da muhafazakar deyince Milli Görüş, AK Parti çevreleri, BBP kökenli bazı isimler haricinde Konya’da ön plana çıkacak bir ismi bulmak epey zor olacak CHP için. Dışarıdan bir ismin de Konya’dan aday gösterilmesine ne Konyalıların ne de CHP’lilerin sıcak bakacağını düşünüyorum.

İnanın ben de Konya’nın “Ekmel”inin kim olacağını merakla bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR