Konya'nın en büyük manevi simgesinin en sevdiği içeceklerden: Şifa deposu, serinletici
Mevlana Celaleddin Rumi’nin en sevdiği içeceklerden biri olan Sirkencübîn veya sirkengübîn ismiyle de bilinir Sirkencübin Şerbeti, sirkenin acılığı ile balın tatlılığını mükemmel bir dengeyle buluşturarak sağlığa fayda sağlıyor. Hazımsızlığı gideren, kan şekerini düzenleyen ve yüksek tansiyonu dengeleyen bu doğal şifa deposu, özellikle yaz aylarında serinletici ve sağlıklı bir alternatif olarak öne çıkıyor.
Hazırlaması oldukça pratik olan Sirkencübin Şerbeti için 5 yemek kaşığı bal, 5 yemek kaşığı elma sirkesi ve 5 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu karıştırmak yeterli oluyor. Karışım, soğuk olarak servis edildiğinde lezzeti ve faydalarıyla dikkat çekiyor.

Doğal içerikleriyle sağlığı destekleyen Sirkencübin Şerbeti, geleneksel şifacıların favorileri arasında yer alıyor ve Mevlana’nın izinden giderek bu zıt tatların harmonisinden şifa arayanlara öneriliyor.
Hastalıklara karşı korunmak için sıkça doğal karışımlar hazırlayan İslam alimi İbn-i Sina’nın şifalı reçeteleri günümüzde de kullanılmaya devam ediyor.


Sirkencübin şerbeti İbn-i Sina’nın da en sevdiği içecekler arasında yer alıyor; Osmanlı padişahlarının ilaç niyetine tükettiği ve Mevlana’nın da her gün düzenli olarak içtiği rivayet ediliyor.




Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.