Murat Güzel

Murat Güzel

Konya’nın farkı

Konya’nın farkı

Bu Pazar günü gerçekleştirilecek seçimde artık son dönemece girmiş bulkunuyoruz.

Bu seçimlerin hem Konya hem de Türkiye için son derece önemli olduğunu seçim süreci boyunca yürütülen kampanyalar vesilesiyle müşahede ettik.

Ayrıca, elbette, bizzat kendi yaşadıklarımız da bu seçimlerin önemini bize tekiden anlattı, perçinledi.

Hemen hemen herkesin Konya’da seçim sonuçlarının nasıl şekilleneceğine ilişkin bize sorduğu soruları hep usulünce geçiştirmeye çalıştık.

Doğrusu herkes gibi ve herkes kadar bizim de bu konuda bir düşüncemiz vardı; ancak, çoğu kez bu düşünceyi açmaktan çekindik.

Bunun sebebi seçim sonuçları ortaya çıkınca mahcup olma korkusu değildi sadece; sonuçta, centilmence sürdürülmesi gerekli bir süreçte karşılaştığımız bazı bel altı vuruşlar, aforizmik söylemler de bizi biraz buna mecbur bıraktı.

Kimsenin çalışma azmini, iyimser beklentisini bozmak gibi bir niyetimiz olmadığı içindi kısmen benimsediğimiz bu kaçamak cevaplar.

Bana kalırsa, AK Parti’nin Konya’da yürüttüğü seçim kampanyası önceki dönemleri epey arattı.

Ancak yine biliyoruz ki, önceki dönemlerde de çoğu insanımız seçimlerde kullanacakları oyların rengine ilişkin kararlarını genelde son hafta kesinleştirirler.

Özellikle 2007 ve 2011 seçimlerinde de gördüğümüz kadarıyla AK Parti seçim sürecinin son haftasında benimsediği çalışma şekliyle vatandaşlarımızın seçime ilişkin kararlarını etkilemede çok başarılı oldu.

Bu durumun bir benzerinin bu seçim için de geçerli olmaması için herhangi bir engel yok.

Ancak bu seçimlerde halkın daha mütereddit olduğunu da gözlemledim doğrusu.

Vatandaşlardaki bu tereddüde karşın Konya’da gerek MHP gerekse diğer partiler önceki seçimlere nazaran daha “diri” bir görünüm arz ettiler.

Gerçi AK Parti kadar MHP’de de önemli bir liste sıkıntısı yaşandığı da sürekli konuşuldu.

Bu konuda son olarak yazabileceğim tek şey şu: Geride bıraktığımız Pazar günü Camlı Köşk önünden Form’a kadar oluşturulmuş yürüyüş yolunda 3 partinin (AK Parti, MHP ve CHP) tatlı sert bir rekabetini gördük.

Her partiden gençler, kendi partilerine ait marşların sesini sonuna dek açarak partilerinin bayrağını sallıyorlardı ve aralarında en küçük bir laf dalaşı ya da niza bile görünmüyordu.

Bu görüntünün Konya’nın farkı olduğunu vurgulamak isterim.

Bu veçhesiyle de Konya’nın diğer şehirlere örnek olduğu muhakkak.

Bu örnekliğin seçim sonuçlanana kadar sürmesi ise en büyük dileğimiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR